Cultura

Exposició

El fotògraf gastronòmic Alex Froloff presenta l'exposició «L'art de la fotografia gastronòmica» a la sala Àgora

En aquesta mostra es pot veure una selecció de fotografies relacionades amb la cuina, la gastronomia, els aliments i la restauració

Per Berta Ruiz

Alex Froloff juntament amb l'alcalde Oliver Klein i el regidor Joan M. Artigau
Alex Froloff juntament amb l'alcalde Oliver Klein i el regidor Joan M. Artigau | Berta Ruiz

Ahir al vespre, a la Sala Àgora de l'Ajuntament, es va inaugurar l'exposició fotogràfica "L'art de la fotografia gastronòmica" del fotògraf gastronòmic Alex Froloff. L'acte va anar a càrrec de l'alcalde Oliver Klein, del regidor Joan M. Artigau i del propi artista. En aquesta mostra es pot veure una selecció de fotografies relacionades amb la cuina, la gastronomia, els aliments i la restauració. Són imatges captades amb una gran qualitat i ressaltant fins al més mínim detall dels plats –amb les seves textures i colors–, de la taula i fins i tot, dels processos d'elaboració. Un viatge visual, sensorial i artístic. Tal com van explicar ahir, durant 5 anys, Froloff va trepitjar més de 300 restaurants de Barcelona i de les seves rodalies.

"No es tracta només de mostrar plats, sinó de crear un univers visual"

Segons va explicar l'artista, el menjar és l'únic element físic capaç de despertar-nos tantes emocions. "No es tracta només de mostrar plats, sinó de crear un univers visual que desperti les ganes de gaudir del menjar, que encengui el desig de viure el procés d'elaboració, de sentir cada ingredient i que transformi l'espectador en comensal a partir de la fotografia"

La mostra forma part del programa d’activitats paral·leles de la 5a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils, que va arrencar el passat 26 de juny amb la performance "Espigolant", a càrrec dels artistes Jordina Ros i Pere Estadella.  

La mostra fotogràfica està instal·lada a la Sala Àgora (Foto: Berta Ruiz)

 

L’Apunt

Biennal d'Art Gastronòmic

El Departament de Cultura de l’Ajuntament convida a tots els artistes a participar a la convocatòria de la Biennal d’Art, oberta des del passat mes de juny. El termini de presentació dels projectes finalitzarà el dia 1 d’octubre. Les persones participants optaran a un premi de 6.000 euros i un accèssit de 3.000 euros. Les obres seleccionades s’exposaran a la sala Àgora de l’Ajuntament. 

Paral·lelament, es preveu la realització d’un ampli ventall d’activitats relacionades amb la gastronomia: des de conferències, representacions teatrals, concursos de fotografia, exposicions i tallers, fins a concerts, i maridatge musical, entre altres. Aquest conjunt d’activitats compta amb el suport i participació del Museu d’Història de Cambrils, l’Arxiu Municipal, la Biblioteca Josep Salceda i Castells i del Patronat Municipal de Turisme, entre altres. 

La Biennal està organitzada pel departament de Cultura de l’Ajuntament i compta amb suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona. La convocatòria té els orígens en l’antic premi de pintura Vila de Cambrils, però fa una dècada es va centrar en l’art gastronòmic i es va obrir a totes les disciplines artístiques visuals.  

Comenta aquest article