Informació general

Habitatge

Les comunitats de propietaris poden aconseguir la reforma dels seus edificis amb el nou programa dels fons Next Generation

Els propietaris i les comunitats poden demanar informar-se dels programes de subvencions a través de les seves Oficines Tècniques de Rehabilitació

Per Redacció

Vista aèria de Cambrils
Vista aèria de Cambrils | Francesc Vidal-Barraquer

Disposar del Llibre de l’Edifici i fer el projecte de millora energètica pot sortir gratis a les comunitats de propietaris que s’acullin al Programa 5 dels fons Next Generation de la Unió Europea. Així ho manifesten el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT) i el Col·legi d’Administradors de Finques de Tarragona (COAFT), tot recordant que aquestes ajudes europees tenen com a un dels seus objectius ajudar precisament a les comunitat a posar el dia els seus immobles per afavorir la modernització del parc immobiliari de cara a la millora energètica.

Amb el Programa 5, s’obre una gran oportunitat per a oferir a totes les comunitats de propietaris les feines d’estudiar, documentari projectar l’estat de l’immoble per acabar fent els tràmits de la ITE, fer el projecte la millora energètica i disposar del Llibre de l’Edifici que acabarà sent el document de diagnosi de l’estat de cada immoble i de proposta de millores per a la seva major habitabilitat. Com a requisit imprescindible, els edificis que vulguin optar a la subvenció han de tenir passada la ITE.

Per posar un exemple de fins on arriben les subvencions a través dels fons Next Generation, si es pren com a referència un edifici tipus de Tarragona, amb planta baixa i quatre plantes més, amb dues portes per planta i per tant un total de 10 veïns, la subvenció que es pot arribar obtenir pel Llibre de l’Edifici és de 1.300€; i pel projecte de rehabilitació uns altres 11.000€.

Rehabilitació i construcció d'habitatges

Els propietaris i les comunitats poden demanar informar-se dels programes de subvencions a través de les seves Oficines Tècniques de Rehabilitació i cercar tècnics especialistes locals preparats a través del portal del COAATT www.obresambgarantia.com que s’ha convertit en tot un referent de consulta online permetent fer tot tipus de tràmits vinculats amb l’habitatge i la construcció o realitzar obres als habitatges per part de particulars i empreses.

Amb els fons Next Generations, el COAATT i el COAFT han passat a ser les Oficines Tècniques de Rehabilitació a Tarragona per atendre consultes i ajudar en tot el necessari. Els telèfons de contacte són 977 250 871 i l’email subvencions@apatgn.org des del COAAT i en el cas del Col·legi d’Administradors de Finques de Tarragona, www.otrc.consellcaf.cat com pont de comunicació més qualificat per contactar amb les comunitats de propietaris i instar-les a demanar les ajudes europees per a fer les obres que cal en cada bloc d’habitatges. A través de les Oficines Tècniques de Rehabilitació, els col·legis d’administradors de finques tenen un punt d’assessorament, informació i acompanyament en el procés de petició de les ajudes per part de les comunitats.

Comenta aquest article