Informació general

Neteja

Cambrils en Comú es queixa de la deixadesa i la manca de neteja dels carrers en plena temporada turística

La formació reclama canvis urgents per millorar el servei de manteniment i de neteja del municipi

Per Redacció

Deixalles a la zona verda propera al barranc de la Mare de Déu del Camí
Deixalles a la zona verda propera al barranc de la Mare de Déu del Camí | Lluís Rovira i Barenys

Cambrils en Comú s'ha lamentat, en un comunicat de premsa, de la deixadesa i la manca de neteja dels carrers del municipi en plena temporada turística. La formació ha qualificat de "suspès total" l’equip de govern liderat per Oliver Klein i li reclama canvis urgents per millorar els serveis de neteja i de manteniment. "Que lluny que queden aquells dies de la presentació de la moció de censura i les declaracions fetes pels representats dels partits que la van impulsar!", ha expressat la formació.

En la mateixa nota, Cambrils en Comú ha inclòs algunes de les afirmacions manifestades pels impulsors de la moció de censura del passat mes de setembre, com la que va exposar l'actual alcalde de Cambrils, Oliver Klein: "Es tracta d'un acte d'exigència i responsabilitat, de pèrdua de confiança amb el camí emprès i les ganes de canviar de ritme; prémer l'accelerador per arribar a uns objectius". La formació també hi ha afegit una declaració de l'actual regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David Chatelain: "Un canvi que marqui una estratègia comuna amb l'objectiu prioritari de recuperar una ciutat més neta, més social, més comercial, més segura".

Cambrils en Comú ha criticat que "no ha calgut esperar ni un any per veure que no hi ha hagut cap canvi de ritme

Al seu torn, el partit ha indicat: "I no és que els falti experiència: un alcalde amb casi 20 anys d'estar a l'Ajuntament; uns altres ja porten una dècada i d'altres encara més: tenen un coneixement detallat del funcionament del departament d'obres i serveis cambrilenc. Se suposa que entre les tasques bàsiques d'un ajuntament hi ha la de mantenir la neteja de carrers, la fer una bona recollida de la brossa, la de mantenir els vials en condicions adequades per la circulació, i la de fer campanyes per a informar a la ciutadania sobre com s’han de gestionar les deixalles de manera adequada". Cambrils en Comú ha criticat que "no ha calgut esperar ni un any per veure que no hi ha hagut cap canvi de ritme, –canvi per cert que els Comuns no esperàvem, perquè és difícil que amb un alcalde que ja estava al govern, i amb àrees importants, pugui liderar cap canvi de ritme–".

En el comunicat, la formació local ha subratllat el fet que Cambrils es troba en temporada turística. "Ara mateix, en plena temporada turística, la imatge exterior de Cambrils en qüestions com la neteja dels carrers i places deixa molt que desitjar. Només cal fer un tomb pels carrers del Port o pels parcs i jardins del municipi, totalment abandonats", ha manifestat. 

"La ciutadania veu els carrers bruts, els contenidors bruts i desbordaments continuats de la brossa"

Cambrils en Comú també s'ha referit a les paraules que expressava el regidor de Serveis, Josep M. Vallès, en la darrera sessió plenària en la què va manifestar que "el sistema de neteja de carrers funciona normalment i tenim una bona sensació de neteja pel que fa al nostre servei". Segons la formació "això sorprèn perquè va en contra del que opina la ciutadania quan veu carrers bruts, contenidors bruts i desbordaments continuats de la brossa a l'hivern i a l'estiu. Però no deixa de tenir certa lògica quan qui parla pertany al mateix partit que va negociar en mandats anteriors el nou contracte amb l'empresa que fa la recollida de brossa i la neteja de carrers. Ell defensa el que ells van negociar!". D'altra banda s'han referit a que l'actual alcalde, Oliver Klein, es queixava que l'NMC no té representació a l'empresa comarcal: "serem els primers que farem força per millorar el servei a Cambrils però s'ha d'entendre que és un contracte tancat amb una empresa del Consell Comarcal a la qual l'NMC no hi estem representats" va dir. "Ara, hauria d’estar tranquil, ja que governa amb partits que hi són i que hi tallen el bacallà" ha conclòs Cambrils en Comú.

Comenta aquest article