Esports

Boxa

El Palau Municipal d'Esports, escenari del primer Torneig Vila de Cambrils de Boxa Olímpica (Conté galeria fotogràfica)

Al pavelló 2 es va instal·lar un ring, on 16 esportistes van anar disputant vuit combats d'aquesta disciplina que, poc a poc, està prenent volada tant a Cambrils com a la demarcació

Per Berta Ruiz

Imatge d'un dels combats de boxa disputat ahir a la tarda al Palau Municipal d'Esports
Imatge d'un dels combats de boxa disputat ahir a la tarda al Palau Municipal d'Esports | Berta Ruiz

El Palau Municipal d'Esports va acollir, ahir a la tarda, el primer Torneig Vila de Cambrils de Boxa Olímpica, organitzat pel Club Muay Thai i Boxa Cambrils juntament amb la Federació Catalana de Boxa Amateur –també es va comptar amb la participació de la Federació Balear de Boxa–. Al pavelló 2 es va instal·lar un ring en el qual van competir un total de 16 esportistes. Al llarg de la tarda, aquests van disputar vuit combats d'aquesta disciplina que, poc a poc, està prenent volada tant a Cambrils com a la demarcació tarragonina. Al voltant del ring es van muntar diferents files de cadires i el públic va poder anar seguint els diferents combats. Hi van ser presents l'alcalde Oliver Klein, el president de la Federació Catalana de Boxa Joan Fuertes, la regidora d'Esports, Natàlia Pleguezuelos, el regidor de Recursos Humans, Alfredo Clúa.

En la boxa olímpica –amb un rang d'edat comprès entre els 16 o 35 anys aproximadament– es treballa com un esgrimista on guanya qui és superior en els seus desplaçaments i moviment, no es busca la força sinó la tècnica sinó que es va a marcar l'advesari –tot regulat per un àrbitre qui ha de determinar quin esportista és superior a l'altre–. D'altra banda, en aquest esport es busca allargar la carrera dels esportistes. D'aquesta manera, un practicant de boxa olímpica ha de superar dos cicles olímpics i, posteriorment, guanyar deu combats per convertir-se en un aspirant als Jocs Olímpics.

 

 

Comenta aquest article

Galeries relacionades