Societat

Comunicació

Ràdio Cambrils estrena un podcast dirigit a la comunitat ucraïnesa exiliada per la guerra

La periodista Olena Shustova és la responsable del programa, gravat en ucraïnès

Per Redacció

La periodista Olena Shustova, responsable del podcast 'Ajuda pels ucraïnesos que són a Espanya per la guerra'
La periodista Olena Shustova, responsable del podcast 'Ajuda pels ucraïnesos que són a Espanya per la guerra' | Cedida

Ràdio Cambrils començarà a emetre aquest divendres un podcast dirigit a la comunitat ucraïnesa que s’ha hagut d’exiliar a Cambrils i a la resta de Catalunya i Espanya per la guerra entre Rússia i Ucraïna. Per aquest motiu, el podcast, que es pot escoltar a la pàgina web de Ràdio Cambrils, es retransmetrà en ucraïnès. L’espai es titula Українка в Іспанії: допомога через війну, que es pot traduir com Ajuda pels ucraïnesos que són a Espanya per la guerra

La responsable de l’espai és Olena Shustova, una periodista que viu a Cambrils des que va esclatar el conflicte bèl·lic. En el moment de la invasió russa, Shustova treballava a UATV, una televisió ucraïnesa d’àmbit estatal. Ella, la seva filla i el seu gat van poder fugir del país en els primers dies de la guerra, i es van establir a Cambrils. A través dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Cambrils, la periodista va conèixer l’existència de Ràdio Cambrils, i després d’una trobada entre ambdues parts es va gestar la col·laboració.

El podcast neix amb la intenció de proporcionar informació d’utilitat per a tots els ucraïnesos i ucraïneses que estiguin a Catalunya i Espanya. Es tracta d’un programa curt, d’entre 10 i 15 minuts, centrat en un tema concret. Per exemple, en el primer espai, Olena Shustova explica quins són els tràmits que s’han de seguir per poder quedar-se a residir en Espanya. El podcast tornarà a l’agost i tindrà una periodicitat quinzenal a partir del setembre, tot i que el seu futur està subjecte a l’evolució del conflicte bèl·lic i la situació personal d’Olena Shustova.

Comenta aquest article