Esports

Boxa

El Palau d'Esports acollirà el primer Torneig Vila de Cambrils de Boxa Olímpica aquest dissabte

El Club Muay Thai i Boxa Cambrils celebra que Cambrils sigui un punt de referència d'aquest esport

Per Maria Vidal

Roda de premsa de presentació del primer Torneig Vila de Cambrils de Boxa Olímpica
Roda de premsa de presentació del primer Torneig Vila de Cambrils de Boxa Olímpica | Maria Vidal

El Palau Municipal d'Esports serà escenari, aquest dissabte 9 de juliol, del primer Torneig Vila de Cambrils de Boxa Olímpica. Un total de 16 esportistes competiran a partir de les 19 h en els vuit combats que es duran a terme d'una disciplina que està creixent a Cambrils gràcies a la tasca del Club Muay Thai i Boxa Cambrils, organitzador de l'esdeveniment juntament amb la Federació Catalana de Boxa Amateur. La Federació Balear de Boxa també hi participarà.

Des del club cambrilenc, que actualment compta amb una seixantena d'inscrits, celebren que el municipi es converteixi en un punt de referència d'aquest esport amb la competició del cap de setmana. "S'ha reconegut Cambrils com una plaça important per donar a conèixer la boxa olímpica", ha declarat Salvador Gaya, president i entrenador de l'entitat esportiva, en la presentació de l'activitat. En la mateixa línia, ha assenyalat que "és una clara plaça per potenciar el nostre esport", tenint en compte la trajectòria del club. Gaya també ha remarcat que "Cambrils ha crescut molt en tots els esports, més enllà del futbol", i que el torneig busca sobretot "donar a conèixer l'esport".

L'alcalde de Cambrils, Oliver Klein, també ha fet extensiva la felicitació al Club Muay Thai i Boxa Cambrils afirmant està "cobrint una plaça" pel que fa als esports que es practiquen al municipi i que és "un gran exemple on emmirallar-se". "És un club que està donant resposta a un grup de gent que fan esport i volen tirar-ho endavant", ha seguit Klein, qui també ha afegit que "hi ha molt aficionat a Cambrils" en aquesta disciplina.

La primera edició d'un esdeveniment que es vol consolidar a Cambrils

Per la seva banda, la regidora d'Esports, Natàlia Pleguezuelos, ha destacat la gran quantitat d'esdeveniments esportius que estan tenint lloc recentment i també ha subratllat que "per primera vegada tenim a Cambrils una vetllada de boxa olímpica". "Volem que aquest esport es promocioni al nostre municipi i als del voltant", ha assegurat Pleguezuelos. Pel que fa a l'emplaçament del Torneig Vila de Cambrils, la regidora també ha manifestat la seva voluntat que el Palau d'Esports "sigui un lloc on consolidar aquest acte pels propers anys". Es tracta d'una competició oberta al públic i d'entrada gratuïta.

Tant l'alcalde com la regidora d'Esports han posat en valor la labor esportiva del club cambrilenc en referència a la boxa olímpica. Klein ha subratllat que es tracta d'un "esport olímpic que no l'havíem tingut mai a Cambrils" que s'està desenvolunt a les instal·lacions de la pista d'atletisme. A més, ha emfatitzat que sobretot atreu a adolescents i joves, "unes edats en què fer esport i tenir disciplina és molt important". Salvador Gaya ha transmès que el seu objectiu és "formar atletes, gent sana i que li agradi l'esport".

Les diferències entre la boxa olímpica i la boxa professional

Així mateix, tots els assistents s'han encarregat d'indicar les diferències entre la boxa olímpica i la professional, tenint en compte que aquesta darrera categoria és la que es disputa en uns Jocs Olímpics. El president del club cambrilenc ha explicat que, en el cas de la boxa olímpica, "es va a marcar més que buscar cap tipus de cop", així com també es pretén "que la carrera de l'esportista sigui el més llarga possible". D'aquesta manera, un practicant de boxa olímpica ha de superar dos cicles olímpics i, posteriorment, guanyar deu combats per convertir-se en un aspirant als Jocs Olímpics, tenint en compte que els menors d'edat no poden competir-hi per normativa de la Federació. Tots els boxejadors d'aquesta disciplina són amateurs, i tenen un rang d'edat que es comprèn entre els 16 i els 30 o 35 anys.

Comenta aquest article