Cultura

Exposició

Cristina Quereda: «El mar i la platja sempre m'han atret molt i sempre que pinto hi ha aigua en els meus paisatges»

Ahir al vespre es va inaugurar, a la Sala Àmbits del Centre Cultural, l'exposició de pintura "Al sud de la Costa Daurada" de Cristina Quereda

Per Berta Ruiz

Cristina Quereda amb alguns dels seus quadres de l'exposició
Cristina Quereda amb alguns dels seus quadres de l'exposició | Berta Ruiz

Ahir al vespre es va inaugurar, a la Sala Àmbits del Centre Cultural, l'exposició de pintura "Al sud de la Costa Daurada" de Cristina Quereda. Aquesta sabadellenca –resident a l'Ametlla de Mar– presenta una mostra d'una trentena de quadres pintats a l'oli en els què el mar i les platges són els grans protagonistes de la seva obra. Hi ha paisatges del sud de la Costa Daurada com l'Ametlla de Mar, les platges de Miami (Mont-roig del Camp), l'Hospitalet de l'Infant o d'altres de més al sud com l'Ampolla o el Delta de l'Ebre.

Tal com va explicar l'artista a revistacambrils.cat, "durant el temps del confinament vaig estar pintant a l'aire lliure, vaig aprofitar molt perquè hi havia molta tranquil·litat. Hi ha cales de l'Ametlla de Mar, però també paisatges d'altres localitats properes. Molts dels quadres estan fets a l'exterior, pintant allà mateix; d'altres potser van ser amb una fotografia i, per exemple, captant un instant d'una posta de sol. També m'agrada molt la fotografia. Trobo que la fotografia i la pintura són tècniques molt similars, perquè al final és el mateix objectiu: capturar una imatge en un moment determinat i amb l'essència d'aquell moment".

"El gest com més ràpid i més àgil és més fresc i pots transmetre millor el que sents en aquell moment"

Els seus quadres tenen un caire molt realista i detallista, però Quereda va afegir que, "també faig servir molta taca i sóc bastant espontània pintant; el gest com més ràpid i més àgil és més fresc i pots transmetre millor el que sents en aquell moment. El mar i la platja sempre ha estat una costa que m'ha atret molt; l'aigua m'atrau molt i sempre que pinto hi ha aigua; m'agrada perquè amb els reflexos i les transparències puc fer la meva, és més lliure i puc expressar-me sense pensar. Surt el que surt en aquell moment".

Cristina Quereda va començar a pintar de ben joveneta, amb 13 anys, i de forma autodidacta. Cap als 20 anys va començar a pintar per encàrrec i després va estudiar il·lustració per tal de trobar una sortida professional relacionada amb aquest món. No obstant això, segons va comentar, "la pintura sempre ha estat el que he sentit més profundament". Cal destacar que l'exposició a Cambrils és la primera que presenta en solitari i es va mostrar molt agraïda. L'acte d'inauguració va anar a càrrec de l'alcalde, Oliver Klein, i del regidor Joan M. Artigau.

Diferents peces de l'exposició instal·lada a la Sala Àmbits (fotos: Berta Ruiz)

 

Comenta aquest article