Societat

Castells

Els Xiquets de Cambrils recuperen sensacions a la diada castellera de Sant Pere

Van descarregar el 3 de 6 i van fer dos intents del 4 de 6 mentre que la colla Jove dels Xiquets de Tarragona van descarregar el seu primer 3 de 8 d'ençà de la pandèmia

Per Alejandro Balaguer

3 de 6 dels Xiquets de Cambrils, a la diada castellera de Sant Pere
3 de 6 dels Xiquets de Cambrils, a la diada castellera de Sant Pere | Berta Ruiz

El passat dissabte 2 de juliol es va celebrar la diada castellera de la Festa Major de Sant Pere a la plaça de les Remendadores. L'actuació va comptar amb la participació de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i d'uns Xiquets de Cambrils que tenien com a objectiu poder recuperar sensacions després d'un retorn a la pràctica castellera que ha estat difícil. D'aquesta manera, es presentaven a plaça amb un nombre reduït de camises però amb el propòsit de completar tres castells i la il·lusió de continuar estrenant nous castellers.

Van obrir l'actuació amb el 3 de 6, un castell que ja havien completat aquesta temporada. Tot i la lentitud a la pujada, van aconseguir descarregar-lo després d'haver realitzat prèviament un intent desmuntat. A continuació, van intentar el 4 de 6, però l'estructura no va oferir bones mides i va ser desmuntada en dues ocasions. Finalment, van cloure la diada amb un pilar de 4 aixecat per sota.

Per altra banda, l'actuació de la Colla Jove Xiquets de Tarragona va tenir com a fita destacada el 3 de 8, un castell que no havien portat a plaça des de l'inici de la pandèmia. També va descarregar el 5 de 7 i el 4 de 7 amb l'agulla i va finalitzar la diada amb un vano de 5 i tres pilars de 4.

La propera diada dels Xiquets de Cambrils serà el diumenge 17 de juliol a les 12 hores amb motiu de la Festa de la Mare de Déu del Carme. L’actuació es celebrarà a la plaça Catalunya i també comptarà amb la participació dels Xiquets de Vila-seca.

Gerard Pinyol: "Quan treballes per un objectiu, cada pas que fas és un èxit o una victòria"

Gerard Pinyol, cap de colla dels Xiquets de Cambrils, va afirmar que es troben en un procés de refundació de la colla, ja que han tornat a començar i a poc a poc estan sumant camises, encara que necessiten més per continuar creixent. Respecte al fet de completar només un castell, va remarcar que havia estat un petit èxit per ells perquè havien estrenat dosos, enxaneta i acotxador, tot i que des de fora es pugui veure com un fracàs. D'aquesta manera, la seva aposta és que la gent nova continuï aprenent i millorant cada dia per anar fent passes i consolidar posicions a la pinya que els falta treballar perquè són pocs i costa lligar pinyes.

Finalment, va fixar com a objectiu a curt termini poder sortir de plaça amb tres castells, ja que això suposaria demostrar que van millorant i agafant força i empenta. Per tal de poder assolir aquesta fita, va animar a la gent a recuperar la camisa i a tornar a col·laborar amb la colla per tal de tenir una tranquil·litat de cara al futur, ja que la pandèmia els ha provocat la pèrdua de la meitat dels castellers i actualment només són una quarantena.

3 de 8 de la colla Jove dels Xiquets de Tarragona / foto: Berta Ruiz

 

Comenta aquest article