Informació general

Transport

David Chatelain, regidor de Seguretat Ciutadana: «Malauradament, tenim una estació de tren que està infrautilitzada»

Amb aquestes paraules s'expressava el regidor arrel d'una pregunta formulada per ERC en la què preguntaven sobre la possible ubicació d'una estació d'autobusos al costat de l'estació de tren

Per Berta Ruiz

Aspecte actual de l'estació de tren
Aspecte actual de l'estació de tren | Cedida (Servidron-Sirgar)

"Malauradament, tenim una estació de tren que està infrautilitzada; es tracta d'una gran infraestructura que no està tenint l'ús que, en principi s'havia previst i, també ens estem trobant en què per part de les administracions públiques superiors s'està recolzant més l'estació de Vila-seca per sobre de la de Cambrils com a punt de comunicacions". Amb aquestes paraules s'expressava el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat de l'Ajuntament de Cambrils, David Chatelain, arrel d'una pregunta formulada per ERC –en la sessió plenària del 27 de juny– en la què preguntaven sobre la possible ubicació de l'estació d'autobusos al costat de l'actual estació ferroviària.

Concretament, la portaveu d'ERC, Camí Mendoza, va tirar d'hemeroteca –tal com ella mateixa va dir– i es va adreçar al regidor del PP, David Chatelain, per dir-li que quan ell era a l'oposició sempre havia reclamat que l'estació d'autobusos se situés  prop de l'estació de tren. "Vostè, actualment, és regidor de Mobilitat i d'ençà que està al govern no hem sentit aquesta reclamació que vostè feia. Ens agradaria saber què en pensa ara, què pensa fer i si impulsarà el projecte" va preguntar Mendoza.

David Chatelain: "Aquella urgència que semblava requerir la nova estació de tren amb un gran volum de visitants no s'està produint, per tant, no és tant urgent el fet de portar l'estació d'autobusos al costat"

En resposta a aquesta qüestió, el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat va manifestar que, "les necessitats són infinites, però els recursos són finits i, per tant, sempre hem de prioritzar allò que és més important. Dit això, en el moment en què es feia aquell plantejament sobre la nova estació d'autobusos es feia perquè semblava que la funció principal de la nova estació de tren de Cambrils seria la d'un hub de comunicació –punt de comunicacions– que ens permetria incrementar de forma substancial el nombre de viatgers i el nombre de trens que passarien per aquí. Malauradament, això no és així. Per tant, aquella urgència que semblava requerir la nova estació de tren amb un gran volum de visitants no s'està produint, per tant, no és tant urgent el fet de portar l'estació d'autobusos al costat. No obstant això, considero que seria una bona opció perquè ens interessar tenir comunicats tots els elements de transport pública i, de forma òptima, l'estació d'autobusos hauria d'estar al costat de l'estació de tren. Actualment, no és prioritari. Seria una inversió important, tot i que ja tenim els terrenys. D'altra banda hauríem de comptar amb la participació de la Generalitat perquè les comunicacions interurbanes són de la seva competència".

Comenta aquest article