Cultura, Camp

Nous formats

L'actor Pol López estrena «Siliqua», un àudio teatre creat en exclusiva per al Mas Miró

La Fundació Mas Miró estrena el pròxim dissabte el seu primer Story Walker, una peça d’àudio teatre escrita i dirigida per Pol López i interpretada per ell mateix i l'actor Joan Solé

Per Redacció

L'actor Pol López durant una visita al recinte del Mas Miró
L'actor Pol López durant una visita al recinte del Mas Miró | Cedida

La Fundació Mas Miró continua estrenant nous formats amb motiu del Centenari de La Masia. En aquesta ocasió oferirà als visitants un Story Walker, una nova experiència cultural sonora creada per l’actor Pol López expressament per al Mas Miró i que s’estrenarà el pròxim dissabte, 9 de juliol, a les 18 h. Amb el títol Siliqua, aquest espectacle sonor submergirà els visitants en una trama contextualitzada al Mas partint de l'absurd com a eix vertebrador. Aquest Story Walker aproparà els espectadors a l'univers rural i natural de Mont-roig a través d'un diàleg sonor dramatitzat que interpreten López i l'actor Joan Solé. Es tracta d'un viatge auditiu per viure de manera diferent aquest paisatge tan singular i significatiu per l'artista Joan Miró.

Siliqua és un relat de caràcter poètic que explora l'absurditat de l'existència humana seguint el mandat de Miró "d'escoltar el crit de la terra". L'obra parteix de la història de l'arbre del mas retratat en el quadre de La Masia del qual aquest any se'n celebra el centenari. Inspirant-se en diferents moments vitals de Joan Miró, com quan l'artista es recupera d'un estat de baixa salut física i mental i decideix dedicar-se a la pintura, l'àudio convida a qüestionar aspectes fonamentals sobre el sentit de la vida. Els arbres són els protagonistes d'aquesta introspecció i acompanyen els visitants a través de l'humor en aquesta trama arrelada a mig camí entre la història i el món màgic de la naturalesa.

L'estrena de l'obra comptarà amb la presència de l'actor

La presentació i estrena de Siliqua tindrà lloc al Mas Miró amb entrada lliure, i comptarà amb la presència de l’actor que explicarà com ha estat el procés creatiu i quins aspectes del Mas Miró i de la seva història l’han atret i per què. Després, l'obra estarà disponible a partir del diumenge 10 de juliol i es podrà gaudir amb l'entrada general al Mas Miró. 

Pol López va estudiar interpretació a l'Institut del Teatre de Barcelona i es fundador de la companyia La Solitària, juntament amb Aleix Aguilà, Julia Barceló i Pau Vinyals. Ha participat en diverses pel·lícules de cinema, així com ha col·laborat en ficcions de plataformes en streaming. Pel que fa al teatre, ha pujat als escenaris en obres com American Buffalo de Julio Manrique –per la qual va obtenir una nominació als Premis Butaca al millor actor de repartiment 2010–; El Curiós incident del Gos a Mitjanit al Teatre Lliure, del mateix director –Premi Ciutat de Barcelona de Teatre 2015–; o Hamlet al Teatre Lliure, dirigida per Pau Carrió –que li va valer el Premi Butaca 2016 al millor actor–. També ha dirigit les obres Quietud Salvatge i Nòmades, de la Companyia Solitària, i aquest any va protagonitzar Crim i càstig al teatre Lliure, dirigit per Pau Carrió.

Comenta aquest article