Informació general

Pesca

Les barques d'arrossegament tornen a sortir a pescar després de dos mesos de veda biològica

La flota cambrilenca es va reactivar el passat divendres després d'una aturada més llarga de l'habitual a causa de la nova normativa europea

Per Maria Vidal

Les barques d'arrossegament sortint del port de Cambrils el passat divendres
Les barques d'arrossegament sortint del port de Cambrils el passat divendres | Cedida

Les barques d'arrossegament del port de Cambrils van reprendre el passat divendres 1 de juliol la seva activitat després de completar el temps reglamentari d'aturada biològica anual. Aquest període de veda enguany s'ha vist incrementat deu dies a causa de la normativa europea. Es tracta d'una mesura que respon al Pla Multianual (MAP) de pesca demersal per a la Mediterrània Occidental, el qual regula aquesta modalitat pesquera de les flotes d'arrossegament d'Espanya, França i Itàlia fins a l'any 2025 i que està marcada per una reducció de les jornades a tota la Mediterrània. D'aquesta manera, les embarcacions actives a Cambrils van decidir adaptar aquests dies dins del període de veda que ja és habitual de cada any, iniciant-la així el passat 19 d'abril, i no l'1 de maig com els altres anys.

Així doncs, les onze barques cambrilenques van reactivar la pesca en una jornada marcada pel bon temps i per "una quantitat de captures decents", segons ha qualificat la secretària de la Confraria de Pescadors, Clàudia Masdeu. Tot i això, el fet que el dia de la represa caigués en divendres no és indicatiu de com anirà la temporada, tenint en compte que és el dia de la setmana que el preu del peix és més barat i que els pescadors "fan una posada a punt general".

D'altra banda, Clàudia Masdeu també ha informat a revistacambrils.cat que hi haurà altres dies al llarg de l'any que el sector de l'arrossegament es veurà obligat a no sortir a pescar per la mateixa normativa. Tanmateix, aquests dies d'aturada seran jornades soltes que es decidiran en funció del calendari, ja que es tracta d'una reducció del nombre de dies d'activitat que no està subvencionada. "Els pescadors preferirien treballar amb normalitat", indica Clàudia Masdeu.


Algunes de les captures que una barca d'arrossegament va pescar en el dia de la represa de l'activitat (Foto: Cedida)
Algunes captures que una barca d'arrossegament va pescar en el dia de la represa de l'activitat (Foto: Cedida)

 

Comenta aquest article