Societat

Festival

Els carrers del Port s'omplen de ritme i d'animació al pas del Festival de Percussió (Conté galeria fotogràfica)

Un total de deu colles van participar al Festival de Percussió, organitzat pels Timbalers de la Farnaca i la Colla Gegantera Tota l'Endenga, en el marc de la programació de la Festa Major de Sant Pere

Per Berta Ruiz

Imatge de l'actuació dels Timbalers de la Farnaca, ahir al vespre, a la plaça de Mossèn Joan Batalla
Imatge de l'actuació dels Timbalers de la Farnaca, ahir al vespre, a la plaça de Mossèn Joan Batalla | Berta Ruiz

Els carrers del Port es van omplir, ahir a la nit, de ritme, percussió, animació i gresca al pas de les colles participants al Festival de Percussió –una de les novetats d'enguany de la programació de la Festa Major de Sant Pere– i organitzat pels Timbalers de la Farnaca i la Colla Gegantera Tota l'Endenga. En aquesta trobada hi van prendre part una desena de grups: els Timbalers de la Farnaca –els amfitrions i els que obrien la marxa–, els Diables Drac Sheron de Móra d'Ebre, els Timbalers del Camell de Molins de Rei, els Diables de l'Hospitalet de l'Infant, la Boctukada de Tortosa, els Cop de Cap de Cambrils, el grup Batibull del Priorat, el Ball diables 7 pecats de la Pobla de Mafumet, el Riudrums de Riudoms i els Tabalers de Sants de Barcelona. Només van ser baixa els Atabaladors de Salou –per contagis de covid-19–. Entre tots els participants es van reunir uns 221 timbalers, tot comptant la trentena de Nyanyos cambrilencs que van fer una actuació al parc del Pescador, a la tarda.

El punt de sortida del recorregut va ser des de la plaça de Mossèn Joan Batalla, on totes les colles van fer una primera actuació davant d'una gernació de persones que omplia la plaça. Posteriorment, tots els grups van anar passant i actuant pels diferents carrers del recorregut –la plaça de Catalunya, el carrer del Consolat de Mar, el carrers dels Pescadors, la plaça de Marcel·lí Domingo, el passeig Miramar i l'avinguda de la Diputació fins arribar a la platja del Regueral– on es va fer una actuació conjunta de totes les colles com a punt i final del primer Festival de Percussió.

Enguany, aquesta primera edició també va tenir un caràcter solidari en col·laboració amb la campanya contra el càncer infantil #pelsvalents, i es van vendre polseres solidàries d'aquesta iniciativa.

Comenta aquest article

Galeries relacionades