Societat

Festa Major

L'espectacle itinerant Cavalls de Menorca trasllada l'essència de la festa de Sant Joan menorquina al port de Cambrils

El passeig Miramar va ser l’escenari, ahir al vespre, d’un espectacle itinerant basat en els Cavalls de Menorca, la gran festa que té lloc a Ciutadella per Sant Joan i que atrau milers de persones al seu voltant

Per Lluís Rovira i Barenys

L'espectacle Cavalls de Menorca, ahir al vespre, al passeig Miramar
L'espectacle Cavalls de Menorca, ahir al vespre, al passeig Miramar | Lluís Rovira i Barenys

El passeig Miramar va ser l’escenari, ahir al vespre, d’un espectacle itinerant basat en els Cavalls de Menorca, la gran festa que té lloc a Ciutadella per Sant Joan i que atrau milers de persones al seu voltant. En aquest cas es tractava d’un espectacle de la companyia Tutatis Produccions dins la línia d’animacions d’aquesta companyia basada en la recreació de festes tradicionals dels Països Catalans que més que recrear, reinterpreta la festa amb una proposta escènica de la celebració amb un enfocament molt personal. Els quatre cavalls articulats acompanyats d'un giny mòbil en el que hi havia una persona encarregada de la música i dels efectes sonors van recórrer la façana del Port interactuant amb la gent que passejava en aquell moment pel passeig Marítim i despertant una gran expectació amb les seves evolucions.

Aquest espectacle Cavalls de Menorca ja va ser a Cambrils tot just ara fa dos anys, a principis de juliol de 2020, i va ser l’actuació que va encetar el que es va anomenar Cambrileja l’estiu en aquell primer estiu marcat per la pandèmia i en el que cada setmana es feien dues actuacions itinerants. En aquest cas, l'actuació d'ahir s'emmarcava dins la programació de la Festa Major de Sant Pere.

Comenta aquest article