Cultura

El llibre “Can Bosch” enceta una col·lecció de llibres de gastronomia

Per Èlia Bellmunt

D’esquerra a dreta, Sònia Rimbau, Jordi Cervera, Joan Bosch, Xavier Graset i Jordi Ferrer
Can Bosch és, des d’ara, a part d’un reconegut restaurant cambrilenc, el títol d’un llibre que ha escrit el periodista reusenc Jordi Cervera. L’autor inaugura amb aquest llibre una col·lecció de llibres gastronòmics de l’editorial vallenca Cossetània Edicions dedicada als restauradors catalans. Jordi Ferrer –de Cossetània Edicions–, Jordi Cervera –autor del llibre–, Xavier Graset –presentador del llibre– i Joan Bosch –cuiner i propietari de Can Bosch–, entre molts d’altres, es van donar cita al restaurant Can Bosch el passat 23 de maig per assistir a la presentació del llibre.

El llibre

El llibre, que es complementa amb les fotografies de Sònia Rimbau, recull la història de Can Bosch, des que els pares van obrir un bar de pescadors, fins a l’actual restaurant regentat per Joan Bosch. La continuïtat de la tradició familiar és un altre aspecte que també aborda el llibre. Cervera recull un receptari d’alguns dels plats més famosos de la casa, però també anècdotes, records i secrets del cuiner guardonat amb una estrella Michelin.

La presentació

Graset, en la presentació, va confessar: “em sento fill gastrònomic de Can Bosch, venir aquí a menjar és un plaer i em fa feliç”. Un dels secrets que revela el llibre –i que el dia de la presentació va revelar Graset– és que si Joan Bosch hagués d’escollir un plat perquè dugués el seu nom, aquest seria l’arròs negre. Tant Cervera com Graset van destacar l’ús dels productes de la terra com a base de les receptes del restaurant i com a clau per mantenir les arrels. Ambdós es van mostrar entusiastes de la cuina de Bosch i van recòneixer que malgrat haver-ho intentat a casa, mai se n’havien sortit amb èxit a l’hora de reproduir els plats que es cuinen a Can Bosch. Cervera va apuntar que ara la cuina està de moda, “però Joan Bosch és un cuiner que està a la cuina, i avui en dia això és un mèrit”. Jordi Cervera, en la seva intervenció, va explicar que mentre havia estat treballant amb el Joan per a l’elaboració del llibre li va demanar que l’ensenyés a cuinar; Joan li va contestar: “està bé, entra a la cuina però no toquis res”. Joan Bosch va tancar l’acte agraint a la seva esposa –Montserrat Costa– tot el suport rebut al llarg dels anys.

Comenta aquest article