Informació general

Pesca

Cambrils entra a formar part de l'Associació Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALPCD)

Aquesta associació, creada amb l'objectiu de recolzar i promocionar el sector, està formada per quatre municipis de la Costa Daurada que són Cambrils, Tarragona, Torredembarra i Calafell

Per Berta Ruiz

Barques d'arrossegament amarrades al moll pesquer
Barques d'arrossegament amarrades al moll pesquer | Lluís Rovira i Barenys

Cambrils entra a formar part de l'Associació Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALPCD). En la darrera sessió plenària del passat 27 de juny, tots els grups del consistori van aprovar –per unanimitat– la constitució i els estatuts d'aquest grup. Aquesta associació està formada per quatre municipis de la Costa Daurada que són Cambrils, Tarragona, Torredembarra i Calafell. L'objectiu és recolzar el sector pesquer i totes les activitats dependents de l'aqüicultura, així com respondre a les necessitats d'aquesta zona pesquera i promocionar-la amb criteris de sostenibilitat i respecte al medi ambient.

Tal com va exposar l'alcalde Oliver Klein, "es consolida una feina feta des de fa temps; la senyora Mendoza –com a anterior alcaldessa– ja n'és coneixedora. Hi ha hagut una feina al darrere molt important i que satisfarà un sector com és el pesquer. En aquest cas ens hem posat d'acord quatre municipis de la Costa Daurada com són Calafell, Torredembarra, Tarragona i Cambrils, juntament amb les seves confraries de pescadors i l'associació de confraries de pescadors hem tirat endavant aquest grup que respon als requeriments de la Unió Europea per tal d'obtenir finançament del Fons Europeu Marítim de Pesca i Aqüicultura per al desenvolupament sostenible de les zones pesqueres en l'àmbit del turisme, la promoció econòmica i també la potenciació del sector primari. Per accedir a aquestes properes subvencions supramunicipals era un requisit la creació d'aquest grup i començar a treballar conjuntament. Ja existeixen el GALP de les Terres de l'Ebre i de la Costa Brava".

Camí Mendoza (ERC): "Cal que les administracions donem el màxim suport al sector i més pel que aquest representa a Cambrils"

El punt va rebre el vot favorable de JxC i ERC. Per part d'ERC, Camí Mendoza va comentar que, "el sector de la pesca i totes les empreses que giren al seu voltant estan patint moments delicats i complicats a nivell econòmic. Cal que les administracions donem el màxim suport al sector i més pel que aquest representa a Cambrils. El fet de donar forma a aquest grup i que ens impliquem és necessari i positiu per al sector pesquer. Jo ja havia estat en reunions prèvies fins arribar al moment d'avui; vaig conèixer com funcionen els GALP i, per exemple, a les Terres de l'Ebre, l'experiència ha estat molt beneficiosa per a tot el sector. A més estan convençuts que és una bona manera d'ajudar al sector. Des d'ERC apostem per l'economia blava i per això estem totalment a favor d'impulsar l'associació i al sector sud de la costa catalana".

Lluís Abella (JxC): "La cooperació és una forma d'ampliar les perspectives locals i millorar les estratègies"

El portaveu de JxC, Lluís Abella, va celebrar que "Cambrils sigui un dels municipis que formaran part de grup; faltava que a la Costa Daurada s'organitzés un grup d'acció com aquest. Els grups locals d’acció pesquera són entitats sorgides del Fons Europeus Marítim i de la Pesca per a desenvolupar en els nostres territoris. La cooperació és una forma d’ampliar les perspectives locals amb la finalitat de millorar les estratègies com: la creació de llocs de treball en el sector pesquer, donar un valor afegit als productes de la pesca, fomentar l’economia blava, protegir el medi ambient, diversificar l’activitat pesquera i recuperar i protegir el patrimoni cultural, entre d’altres. Així és que en aquest grup d’acció esperem trobar-hi, com ja s’ha dit, la Confraria de Pescadors de Cambrils, a l’Arjau, al sector privat en l’àmbit de les activitats nàutiques, i tot els agents que s’hi vulguin involucrar".

Comenta aquest article