Esports

Natació

El Cambrils Club Natació recupera la celebració de la Milla Marina amb uns 300 nedadors participants

Es van disputar diferents distàncies com la Milla (2.000 metres), la Doble Milla (4.000 metres) i el Doble Repte (sumant el temps de les dues distàncies)

Per Redacció

Sortida dels participants a la prova aquàtica celebrada el passat diumenge
Sortida dels participants a la prova aquàtica celebrada el passat diumenge | Cedida

El Cambrils Club Natació va organitzar, el passat diumenge 26 de juny a la platja del Regueral, la VII edició de la Milla Marina de Cambrils. Després d'estar pendents de la previsió del temps, finalment, el temps va respectar i els participants van poder nedar en una mar plana i amb un temps ideal, tot i que el vent de llevant va complicar la travessia als últims participants.

A partir de les 8:15 hores del matí, els més matiners dels gairebé 300 inscrits van començar a recollir els dorsals a la platja. Eren els participants a la Doble Milla (4.000 m), alguns dels quals també nedarien després la Milla (2.000 m), ja que estaven inscrits al Doble Repte (Doble Milla+Milla). La sortida, prevista per les 9:15, es va endarrerir una mica a causa de les dificultats que hi va haver per col·locar les boies de senyalització. Un cop superats aquests inconvenients, es va donar la sortida de la Doble Milla a les 9:42 hores. La primera classificada va ser l’Estel Galo, del Club Natació Granollers, amb un temps de 0:44:01. Jordi Romero, del Club Natació Castellet, va ser el primer classificat amb un temps de 0:45:24.

Milla KIDS per als menors de 12 anys

Tot seguit va ser el torn dels més joves, els nedadors de menys de 12 anys, que van completar el recorregut de 700 metres de la Milla KIDS. El primer classificat va ser Roc Vela, del Club Natació Tàrraco, amb un temps de 00:09:35 i la primera classificada fou la Marta Colom, també del Club Natació Tàrraco, amb un temps de 00:09:59.

A les 11:15 i a les 11:30 hores es van donar la sortida als participants masculins i femenins, respectivament, de la prova estrella: la Milla Marina de Cambrils. Van prendre la sortida tant els nedadors que estaven inscrits només a la Milla com els que anteriorment havien nedat ja la Doble Milla i que també nedaven la Milla, per estar inscrits al Doble Repte. El primer classificat masculí va ser Pablo Nevado, del Club Natació Sabadell, amb un temps de 00:24:19, i la primera classificada femenina va ser Daniela Bravo, també del Club Natació Sabadell, amb un temps de 00:28:27.

El Doble Repte, la suma del temps de les dues travessies

Pel que fa al Doble Repte, els guanyadors es determinen amb la suma dels temps de les dues travessies. Així, Nil Ibañez, del Club Natació Atlètic Barceloneta, va ser el primer classificat amb un temps total de 1:07:26, i Aida Bertran Izquierdo, del Club Esportiu Mediterrani, va ser la guanyadora de la categoria femenina amb un temps de 1:11:00.

Tots els nedadors van rebre un casquet commemoratiu de la prova, així com nombrosos obsequis dels diferents patrocinadors (Aquópolis La Pineda, Unió de Botiguers, Decathlon, Wala i Instal·lacions Miró), als quals el club agraeix la seva implicació i col·laboració per ajudar-nos a fer la Milla una mica més gran i millor cada any. També van poder gaudir d’un servei d’avituallament, gentilesa de Bonpreu-Esclat, Restaurant El Retiro, Borges i Granini, i un de fisioteràpia, prestat per la Vània Moreno.

La Milla no s’hagués pogut fer sense la col·laboració imprescindible del Club Nàutic Cambrils, que a cada edició ajuda el club amb la col·locació de les boies de senyalització i les embarcacions de seguiment, així com també la del Servei d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils. També es compta amb el suport de Comaigua, que va proveir l’aigua de l’avituallament pels participants, ni les forces de seguretat, Policia Local de Cambrils, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil, que van vetllar per la seguretat de tots els participants mentre eren a l’aigua.

Travessia solidària PelsValents

Cal destacar que la Milla és una Travessia Solidària. Enguany, els participants podien col·laborar amb la campanya #PelsValents fent una aportació d’1€ en fer la inscripció. D’aquesta manera es van recaptar 135€, que sumats als 448€ que es van aconseguir amb la venda de marxandatge durant la prova, fan un total de 583€ que els participants de la Milla van aportar en benefici de la investigació contra el càncer infantil.

Comenta aquest article