Informació general

Concentració

Música i reivindicació es donen la mà en la trobada de les Àvies i Avis al port

La concentració de les Àvies i Avis al port, aquest passat diumenge 26 de juny a la tarda, va comptar amb el suport del grup de cantaires aplegats sota el nom de Música per la Llibertat

Per Redacció

Un moment de la concentració d'aquest passat diumenge al port
Un moment de la concentració d'aquest passat diumenge al port | Cedida

Les Àvies i Avis per la Independència van fer la seva concentració quinzenal al port, aquest passat diumenge 26 de juny, i ho van fer acompanyats del grup Música per la Llibertat que aplega músics de diferents indrets de Catalunya i que en aquesta ocasió provenien de Sant Fruitós de Bages, Vilassar de Dalt, Roda de Ter, Albatàrrec, Manresa, Vic i Tarragona. Músics per la Llibertat itinerant és un moviment que va néixer l'1 de novembre de 2017 a Sant Fruitós de Bages, quan surt un grup al carrer a interpretar El Cant dels Ocells, en el moment en que Jordi Cuixart i Jordi Sànchez ja eren tancats a la presó. Aquest moviment es va estendre i altres municipis van fer servir aquesta cançó com a bandera mentre que de manera periòdica interpretaven la seva música al voltant de la presó de Lledoners. Després de la sortida dels presos polítics, ara fa un any, el moviment decideix continuar per tots els represaliats i exiliats a qualsevol municipi que els crida per actuar en diumenge. El concert es va iniciar amb El Cant dels Ocells, interpretat pels vuit músics que tocaven guitarres i flautes. Van seguir tot un repertori amb la Cançó dels Indignats, Ni un pas enrere, L'Estaca, La Gallineta, i es va intercalar amb un parell de cançons de temàtica marinera i el Tornarem, ofertes per Xavier de Tarragona.

A més, la trobada va coincidir en el diumenge del pont festiu de Sant Joan, uns dies en els que Cambrils ha enregistrat una grandíssima afluència de visitants. I, com ja és habitual, alguns d'aquests visitants que passaven prop de la concentració de les Àvies i Avis es van deixar sentir d'alguna manera o altra ja sigui mostrant el seu suport i adhesió, els uns, o bé fent crits a favor d'Espanya o fent comentaris contra els concentrats, els altres.

La concentració va durar al voltant d'una hora. Primer que tot es van fer els habituals 15 minuts de silenci i, posteriorment, es va iniciar el concert i abans de finalitzar la concentració es van fer sentir els crits i les consignes habituals a favor de la independència i en contra de la justícia espanyola. La concentració es va cloure amb el cant dels Segadors i amb crits d'independència. La propera concentració de les Àvies i Avis ja es durà a terme en el mes de juliol ja que la trobada setmanal dels dimecres a la plaça de la Vila, aquesta setmana, no es farà per coincidir amb la diada de la Festa Major de Sant Pere.

Comenta aquest article