Informació general

Escombraries

A partir de l'1 de juliol es farà la recollida de l'orgànica comercial porta a porta al barri del Port

El servei es prestarà cada dia de la setmana durant la temporada d'estiu

Per Redacció

Bateria de contenidors a primera línia del port
Bateria de contenidors a primera línia del port | Lluís Rovira i Barenys

L'Ajuntament, a través de l'empresa de serveis comarcals mediambientals Secomsa, començarà una prova pilot de recollida porta a porta de la matèria orgànica comercial a partir de l'1 de juliol als comerços alimentaris i a la restauració del barri del Port. Actualment, la recollida porta a porta ja s'està realitzant amb la fracció de paper i cartró. La prova pilot consistirà en recollir la matèria orgànica cada dia dels establiments alimentaris, que a les 12 de la nit hauran de treure el contenidor, facilitat per l'Ajuntament, amb la fracció orgànica corresponent. La principal finalitat d'aquesta iniciativa és la millora de la quantitat i qualitat de la fracció orgànica recollida al municipi. Els establiments i restaurants del barri del Port són una part important dels grans productors de residus del municipi, sobretot  pel que fa a la fracció orgànica. Amb la prova pilot de recollida porta a porta de l'orgànica comercial es pretén incrementar la recollida selectiva al municipi, facilitar la gestió dels residus als establiments comercials i reduir les molèsties associades als contenidors situats a la via pública. 

Visita d'un educador ambiental als comerços i restaurants implicats

El regidor de Serveis Generals i Medi Ambient, Josep Maria Vallès, ja ha enviat una carta a les associacions de comerciants amb tota la informació sobre el funcionament del servei. D'altra banda, entre l'última setmana de juny i la primera de juliol, un educador ambiental de l'empresa Secomsa visitarà cada establiment implicat per tal de fer una enquesta, conèixer la seva logística, facilitar un cubell per dipositar la matèria orgànica i explicar com utilitzar correctament el nou servei de recollida.

Per qualsevol dubte o aclariment, els establiments també tenen un correu i un telèfon de contacte. A més, també podran plantejar els seus suggeriments en els espais participatius ja estructurats actualment i que preveuran un punt de l'ordre del dia per parlar d'aquest tema. Això serà en el proper Consell del Barri del Port, que tindrà lloc al Centre Les Basses el dimarts 5 de juliol a les 20 hores i en la propera Comissió de Seguiment de les Obres de la Rambla Jaume I, que es farà el dijous 7 de juliol a les 20 hores.  

 

Comenta aquest article