Informació general

Salut

L'Hospital Sant Joan de Reus incorpora una Unitat de Deteriorament Cognitiu

La Unitat atén, de dilluns a divendres entre les 8 del matí i les 15 hores de la tarda, pacients que han estat derivats dels Serveis d’Atenció Primària de les comarques del Baix Camp i el Priorat

Per Redacció

Equip de professionals que formen part de la Unitat de Deteriorament Cognitiu de l'Hospital Sant Joan de Reus
Equip de professionals que formen part de la Unitat de Deteriorament Cognitiu de l'Hospital Sant Joan de Reus | Cedida

L’Hospital Sant Joan de Reus ha incorporat, recentment, una Unitat de Deteriorament Cognitiu per atendre, en règim ambulatori, pacients amb trastorns cognitius/demència i de conducta. Constituïda per un equip multidisciplinari format per especialistes en neurologia, neuropsicologia, geriatria, infermeria i treball social, té per objectiu realitzar el diagnòstic i el seguiment de l’evolució de la malaltia i, alhora, donar suport especialitzat a les famílies. Per als experts "la clau és oferir una atenció integral al malalt, establint un diagnòstic clar per tal d’aplicar el millor tractament en cada cas (sigui farmacològic o de psicoestimulació) i, alhora, donar suport als familiars tant des del punt de vista assistencial com psicològic o fins i tot legal".

Com s’hi pot accedir

La Unitat atén, de dilluns a divendres entre les 8 del matí i les 15 hores de la tarda, pacients que han estat derivats dels Serveis d’Atenció Primària de les comarques del Baix Camp i el Priorat així com també dels diferents serveis mèdics de l’Hospital.

El deteriorament cognitiu afecta un 4% de les persones de més 65 anys, i augmenta fins un 14% entre les persones de més de 80 anys. Pot tenir diferents graus de gravetat, des d’una fase lleu, causant problemes de memòria o de llenguatge, fins a una fase greu, produint una important afectació cognitiva, però també alteracions de la conducta i de l’estat emocional i finalment, dependència funcional greu del pacient.