Societat

La Marxa Popular Cicloturista arriba a la xifra rècord de participació amb poc més de 800 participants

Per Lluís Rovira i Barenys

 
 
Imatge del moment de la sortida de la Marxa Popular Cicloturista, pel carrer del General Prim, al Barri de l'Eixample
L'edició d'enguany de la Marxa Popular Cicloturista, que se celebra dins les festes del Barri de l'Eixample, ha batut en aquesta 26a edició tots els rècords de participació. L'any passat ja s'havia assolit la xifra rècord de 630 participants. Enguany, però, aquest rècord s'ha pulveritzat amb els poc més de 800 participants. L'organització, que com cada any va anar a càrrec de la Penya Cicloturista de Cambrils, es va veure gairebé desbordada a l'hora de les inscripcions i només va poder repartir dorsals fins al número 800. Des que fa tres anys es va canviar l'hora de sortida de la Marxa, fent-la a mig matí, el nombre de participants no ha parat de créixer. Abans, la sortida de la Marxa Cicloturista es feia a les 9 del matí.

La Marxa Cicloturista va fer el seu recorregut de 14 quilòmetres per diferents carrers de Cambrils. Així doncs, els ciclistes van sortir del barri de l'Eixample i es van dirigir cap al Port fent tot el front marítim fins arribar a Vilafortuny. Cal dir que quan els primers ciclistes arribaven al Pi Rodó els darrers estaven davant el moll de pesca formant, tot plegat, una massa compacta de ciclistes.

Des de Vilafortuny es va retornar al nucli urbà a través del vial del Cavet. A l'arribar al poble i abans de retornar al barri de l'Eixample es va passar per l'avinguda d'Adelaida fins a les portes del Nou Cambrils, es va passar per l'avinguda del Mil·lenari i el carrer de Jaume Ferran, a la Parellada, fins arribar a l'avinguda del Baix Camp, passeig de La Salle i el carrer de Santa Joaquima de Vedruna, ja a l'Eixample.

A l'arribar es va fer l'entrega d'obsequis i el sorteig de diferents regals, entre ells una bicicleta, als participants de la 26a Marxa Cicloturista.

Comenta aquest article