Informació general

Queixes

Queixes per la presència de rates a la desembocadura de la riera de Riudoms

Des del departament de Medi Ambient de l'Ajuntament s'ha informat que, malgrat no haver rebut cap queixa formal sobre aquesta zona, s'ha avisat l'empresa perquè repassi l'espai

Per Berta Ruiz

Imatge on es poden veure diverses rates a la sorra, a tocar de la desembocadura de la riera de Riudoms
Imatge on es poden veure diverses rates a la sorra, a tocar de la desembocadura de la riera de Riudoms | Cedida

Veïns de la zona de Sol Cambrils han fet arribar les seves queixes a revistacambrils.cat per la presència de rates a tocar de la desembocadura de la riera de Riudoms –al litoral de Llevant–. Fa uns dies, un veí enviava unes imatges en les què es poden veure diferents exemplars d'aquestes bèsties corrents per la mateixa sorra de la platja, a tocar del mar. Amb l'arribada de l'estiu i les altes temperatures sembla ser que la proliferació d'aquests animals s'incrementa.

Sobre aquesta qüestió, el departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Cambrils ha informat a revistacambrils.cat que "l'empresa adjudicatària del servei de desratització i desinfecció en edificis, serveis i llocs públics té establert el control periòdic de les rieres. A part d'aquestes actuacions periòdiques, també s'actua si es reben queixes o denúncies ciutadanes amb la repetició dels tractaments i posant més atenció en les zones on es detecta una major presència". Malgrat no haver rebut cap queixa formal sobre aquesta zona en concret, des de l'Ajuntament ja s'ha donat avís a l'empresa perquè s'encarregui d'aquest espai.

Prohibició de donar menjar als ànecs o altres animals de la riera

D'altra banda, des de l'Ajuntament de Cambrils també es vol recordar i insistir a la població que està prohibit –per ordenança– i, per tant, seria una acció sancionable, el fet de donar menjar als ànecs o a d'altres animals que hi pugui haver a la llera de la riera. Aquesta és una pràctica habitual i això també afavoreix a que hi hagi major presència de rates.

Comenta aquest article