Esports

Bona actuació dels atletes cambrilencs als campionats de Catalunya cadet i juvenil disputats aquest cap de setmana

Per Pere FerrandoLes atletes cambrilenques Sílvia Gutiérrez i Judith Codorniu en un moment de la cursa
Aquest ha est un cap de setmana actiu i amb molt bons resultats per al Club Atletisme Cambrils, ja que gran part dels seus atletes han participat als campionats de Catalunya de diverses categories.

Campionat cadet

El dissabte, 16 de juny, es va disputar el campionat cadet al Prat de Llobregat. L'actuació de les tres atletes cambrilenques cal qualificar-la d’excel·lent.

Sílvia Gutiérrez va participar al matí 300 metres tanques. Va assolir la tercera posició a la segona semifinal amb una millor marca personal de 49”73, amb la qual va batre el rècord de Cambrils que ella mateixa tenia per 16 centèsimes i va quedar-se a només 23 centèsimes de la mínima per al campionat d’Espanya. A la final, va acabar en setena posició. El registre de 51”59 era un fidel reflex de que havia acusat l’esforç de la semifinal.

Tania Borrero va participar al llançament de pes. Va assolir la quarta posició final amb un millor registre de 9,98 metres, amb el qual es va quedar a només 20 centímetres de la medalla de bronze.

Sílvia Gutiérrez i Judith Codorniu van participar a la tarda als 100 metres tanques. La Judith va assolir la segona posició a la primera semifinal amb una millor marca personal de 16”59, 26 centèsimes per sota del seu rècord personal. Amb aquest registre assolia un nou rècord de Cambrils de la categoria, que estava en possessió de Marta Mesonero amb 16”60, i, a més, amb aquest registre, assolia la marca mínima de participació al campionat d’Espanya cadet que es disputarà a Lorca d’aquí a 3 mesos. Per la seva part, la Sílvia va quedar tercera a la segona semifinal amb una marca de 17”18. Així doncs, ambdues atletes es classificaven per a la final.

Un cop a la final, les dues atletes van oferir una gran cursa. En un gran frec a frec personal, la Sílvia va assolir la quarta posició amb una gran marca de 16”82, millorant la seva marca personal en 25 centèsimes i quedant-se a només 2 centèsimes de la mínima del campionat d’Espanya. La Judith va arribar a meta just 3 centèsimes més tard i va assolir la cinquena posició. Aquesta és la millor actuació conjunta assolida mai per atletes femenines en aquesta especialitat.

Campionat juvenil

El campionat juvenil es va disputar diumenge, 17 de juny, a Sabadell. Els tres atletes del club hi van fer una gran actuació.

Per a Elisa Laguna aquests eren els primers campionats de Catalunya, ja que només porta un any a la disciplina del club. Al matí va participar a la segona semifinal dels 100 metres tanques. Just en el moment d’atacar la darrera tanca, i quan remuntava posicions lluitant per la tercera plaça, va topar aparatosament amb la tanca i va caure a terra, i es va fer diverses rascades i hematomes.

Sandra Álvarez, per la seva banda, al matí va participar al llançament de pes, en què va assolir la novena posició final amb un millor registre de 7,98 metres. A la tarda, va prendre part a la prova de llançament de martell. Una millor marca de 27,44 metres li atorgava la setena posició final. L’esquinç al turmell que l’ha tingut aturada 2 setmanes no ha permès un millor rendiment a la final de martell, i va llançar per sota de les seves possibilitats, amb la qual cosa va quedar fora de la lluita per assolir una plaça per acudir als estatals de la seva categoria.

Elisa Laguna i Carlos Martínez participaven a la tarda als 200 metres llisos. L'Elisa va decidir prendre-hi part tot i les molèsties que li ocasionaven els hematomes de la caiguda del matí, i el seu rendiment va premiar el seu esforç. A la segona semifinal va assolia la cinquena posició amb una millor marca personal de 29”23, 85 centèsimes per sota del seu rècord personal. Tanmateix, va aconseguir classificar-se per  córrer la final. Per la seva part, el Carlos va aconseguir la quarta posició a la primera semifinal amb un registre de 23”88, millorant en mig segon la seva marca personal. Igualment ell passava a la final.

Un cop a la final, l’Elisa va tornar a retallar 19 centèsimes la marca de la semifinal, i va assolir la setena posició. El Carlos tornava a repetir a la centèsima la marca de la semifinal, i va acabar en cinquena posició.

Dels resultats d’aquests dos campionats cal fer una valoració rotunda. Amb 10 dies de poder fer servir la pista d’atletisme com a espai d’entrenament, tots els atletes que han pres part als campionats a l’apartat de curses han millorat substancialment les seves marques, aconseguint posicions de finalista, rècords de Cambrils i una nova mínima per a participar als campionats d’Espanya. D’altra banda, les llançadores, que acudien pitjoraven els seus registres. Conseqüència lògica, ja que no s'ha pogut  fer ús de la gespa perquè es troba en fase d’arrelament. Per a la propera temporada caldrà seguir ben de prop les evolucions de tots aquests atletes. Excepte la Judith, la resta es troben al primer any de la seva categoria.


Fase prèvia del campionat aleví i infantil

El mateix diumenge 17 de juny, els més joves del club van prendre part en la fase prèvia del campionat de Catalunya en les categories aleví i infantil que es disputava a Ascó. Una dada prou significativa va ser que tots els atletes que hi van participar van assolir el passi a la fase final.

En categoria infantil, Elbereth Lanciano va quedar primera al llançament de pes amb un registre de 10,82 metres i tercera al llançament de martell amb 26,40 metres; Adrià Triviño va quedar tercer al salt d’alçada amb 1,45 metres i cinquè al triple salt amb 9,38 metres; Inés Moya va quedar dotzena al salt d’alçada amb 1,20 metres, i Oriol Bargalló, quinzè als 220 metres tanques amb 39”65.

En categoria aleví, Elrond Lanciano va quedar segon al llançament de pes amb 8,26 metres i quart al llançament de disc amb 18,34 metres; David Álvarez va quedar segon al salt amb perxa amb 1,85 metres; David Álvarez, quart al salt d’alçada amb 1,20 metres; Axel Belnome, quart al llançament de disc amb 28,07 metres i setzè als 600 metres llisos amb la marca 2’07”39, i Carolina Molina va quedar tretzena als 60 metres llisos amb 9”47.

Comenta aquest article