Societat

Es clou el cap de setmana festiu dels Barris de l'Eixample amb una destacada participació en tots els actes

Per Lluís Rovira i Barenys

 
 
 A dalt, celebració del dia Universal de la Sardana  i a baix un moment del repartiment de tortells als veïns
L'Eixample ha viscut, durant tot el cap de setmana, la festa dels Barris amb un gran èxit de participació en tots els seus actes. El cap de setmana festiu s'encetava el passat divendres amb L'Eixample + Jove, que va reunir els grups Che Sudaka, Uge, A voces i Game Over Selectors a l'escenari de l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer.

L'endemà dissabte, la xaranga ampostina Suc d'Anguila omplia de música el barri amb la cercavila per recollir les pubilles i hereus del barri. Tot seguit, es feia la concentració de veïns per tal d'assistir a la missa a l'ermita de la Mare de Déu del Camí. La pluja es va voler sumar a la festa i va fer acte de presència just a la sortida de la missa impedint la cercavila fins al barri amb els gegants i els nanos. Tot i això, a l'arribada al passeig, mentre els veïns s'acostaven a recollir els tortells i l'aperitiu, la xaranga va oferir una mostra del seu variat repertori musical.

El dissabte a la tarda hi va haver el parc infantil gratuït per a la canalla i, més tard, el concert a càrrec de l'orquestra La Chatta, que és qui també es va encarregar del ball de barris de la nit.

Jornada més esportiva

El diumenge ha estat la jornada més esportiva de la festa dels Barris amb la celebració del XIX Trofeu d'Escacs Barri de l'Eixample, organitzat per la Unió d'Escacs de Cambrils, i la 26a Marxa Popular Cicloturista, organitzada per la Penya Cicloturista de Cambrils, que enguany ha assolit la xifra rècord de participació amb poc més de 800 participants.

Abans dels actes festius, els veïns i els participants a la Marxa Cicloturista van poder participar de l'esmorzar popular del barri amb xocolata amb coca o bé, amb pa torrat amb sardines.

Les festes del Barri de l'Eixample han acollit, un any més, la celebració del dia universal de la sardana amb una ballada de sardanes, organitzada pels Amics de la Sardana de Cambrils a l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer amb la cobla La Principal Rapitenca.

El diumenge a la tarda se celebrava el festival infantil amb la companyia La Mascarada i, més tard, la representació de l'obra de teatre El venedor de coca al Palau Municipal d'Esports.

L'Eixample encara estarà guarnit de festa fins Sant Joan, en què se celebrarà, el dia 23 a la nit, la revetlla amb l'orquestra Bronze. Abans, el dia 22, a dos quarts d'11 de la nit, hi haurà una sessió de cinema al carrer amb la projecció de la pel·lícula Noche en el museo.

Comenta aquest article