Cultura

Exposició

La Torre del Port reobrirà portes, el proper 2 de juliol, amb l’exposició «Formentera, illa endins»

L’edifici ha hagut de tancar aquesta darrera quinzena del mes de juny a conseqüència d’una avaria que ja ha estat resolta

Per Redacció

Una de les imatges que formen part de l'exposició fotogràfica que es podrà veure a la Torre del Port
Una de les imatges que formen part de l'exposició fotogràfica que es podrà veure a la Torre del Port | Cedida

La Torre del Port reobrirà portes, el proper 2 de juliol a les 12 hores, amb la inauguració de l’exposició fotogràfica Formentera, illa endins d’Eva Parey, organitzada pel Museu d’Història de Cambrils. L’edifici ha hagut de tancar aquesta darrera quinzena del mes de juny a conseqüència d’una avaria que ja ha estat resolta amb l’ajuda dels serveis tècnics municipals. Aquest fet ha obligat a posposar la reobertura i la inauguració de l’exposició, prevista inicialment per avui dimecres al vespre.

La mostra itinerant, que es podrà visitar fins el 28 d’agost, està composta per imatges actuals fruit d’un viatge a l’interior d’un territori mediterrani àrid i sec com és l’illa de Formentera, la frontera de la qual està dibuixada per fines línies d’aigua cristal·lina i un cèrcol natural, sinuós o abrupte que capta amb respecte la seva autora. Una introspecció a la doble insularitat que ha resguardat durant segles la tradició pagesa, avui en dia en total transformació. Morfologia illenca, espai físic i entorn humà tatuat en el caràcter formenterer. 


 

L’Apunt

Eva Parey, una fotògrafa freelance especialitzada en la fotografia documental, els viatges i el fotoperiodisme

Eva Parey és fotògrafa freelance, especialitzada en fotografia documental, fotoperiodisme, viatges i retrat. Ha publicat a El País, Diari Ara, El Mundo, Esquire Latinoamerica, 7K, Descobrir Catalunya entre d’altres. És Antropòloga Social i Cultural per la URV i imparteix classes de fotografia a la Universitat Pompeu Fabra. Aquesta doble vessant la convida a adonar-se de la riquesa humana de la societat austera de l’interior de Formentera, amb costums ancestrals. 

Diversos viatges a l’illa a partir de 2009 li permeten recollir un material excepcional amb pagesos i pescadors de protagonistes que són objecte fins hi tot d’una publicació amb la sèrie “Arrelats”. El seu treball s’ha exposat a diverses sales del país i també a París.  

Comenta aquest article