Atletisme

L'atleta Maria Taggi, medalla d'argent als 1.500 metres llisos del campionat d'Espanya s-18

Amb aquesta ja són quatre les medalles assolides per la Maria en Campionats d'Espanya

L'atleta Maria Taggi, amb el dorsal 187, durant la cursa
L'atleta Maria Taggi, amb el dorsal 187, durant la cursa | Cedida

El passat cap de setmana es va disputar el Campionat d'Espanya S-18 a l'Aire Lliure a l'estadi Chapin de Xerès. El Club Atletisme Cambrils va estar representat per la Maria Taggi, que va competir als 1.500 m. llisos. Es van córrer tres semifinals, on es classificaven per a la final les tres primeres classificades de cada semifinal i els tres millors temps de la resta d'atletes. Així es configuraria la final amb 12 atletes.

• El dissabte per la tarda, la Maria va córrer la 2a semifinal. La tàctica de la Maria era situar-se en posicions capdavanteres, controlant la cursa, per assolir una de les posicions de pas directe a la final. Mantenint un fort ritme fins el final de la cursa, va assolir el seu propòsit acabant en 2a posició.

• L'endemà diumenge, també per la tarda, va tenir lloc la final. Des del tret de sortida, es va situar en posicions capdavanteres. Quan faltaven 300 metres per acabar la cursa, un grup de 5 noies es va anar distanciant de la resta. A manca de 150 metres la guanyadora de la prova va fer un brusc canvi de ritme al que, inicialment, la Maria no va poder seguir. Tot i així va seguir lluitant fins que, a la recta final va poder avançar a la que anava en 3a posició. I va seguir accelerant fins a poder passar a la que anava en segon lloc just a la línia de meta. 3 centèsimes de segon les van separar. Una medalla d'argent que va anar acompanyada d'una gran marca de 4'33"13, millorant en més de 6 segons la seva marca personal que també és rècord de Cambrils, tant de la categoria S-18 com absolut.

Excel·lent actuació de la Maria, que venia amb la 6a millor marca de les participants i acabava amb la medalla d'argent i la 3a posició al Rànquing estatal. Amb aquesta ja són quatre les medalles assolides per la Maria en Campionats d'Espanya.