Informació general

Obres

Es posen en marxa les obres de l'avinguda de l'Esport i del pont sobre el barranc de la Verge del Camí

D'altra banda, la Generalitat també té en marxa les obres de la rotonda que connectarà el nou vial i la carretera T-312 i, el tram entre aquesta i la rotonda de davant de l'Ermita passarà a ser urbà

Per Berta Ruiz

Aspecte de les obres per a dur a terme l'avinguda de l'Esport i el pont sobre el barranc
Aspecte de les obres per a dur a terme l'avinguda de l'Esport i el pont sobre el barranc | Cedida

El Departament d’Obra Pública de l’Ajuntament ha iniciat les obres de l’avinguda de l’Esport i la construcció del pont sobre el barranc Verge del Camí que connectaran el nucli urbà, l'avinguda de Charles Darwin i la nova estació de tren amb l’A7 i l’AP-7. 

La urbanització de l’avinguda de l’Esport consisteix en una doble calçada lateral amb un passeig enjardinat central. L’amplada dels carrils de circulació serà de 3,20 metres, amb doble carril per cada sentit, per absorbir les necessitats de trànsit intens de la nova avinguda. El termini d’execució de les obres serà de 10 mesos. Per altra banda, el pont sobre el barranc de la Verge del Camí, que connecta d’avinguda de l’Esport amb la carretera T-312, inclou l’execució d’un calaix prefabricat de formigó a la llera del barranc, el terraplenat fins a la cota d’esplanació de l’avinguda de l’Esport i la urbanització del vial d’aquest petit tram, que s’inicia al ramal corresponent de la nova rotonda de la carretera T‐312. 

La nova via facilitarà l’entrada i sortida al municipi. També es milloraran els accessos al polígon industrial Belianes, als barris de Ponent del municipi, als municipis veïns i també amb la carretera de Montbrió cap a l’interior. 

Les obres de la rotonda segueixen endavant

D’altra banda, aquest juny la Generalitat també ha iniciat de les obres de la rotonda que connectarà el nou vial i la carretera T-312. La direcció general d’Infraestructures de Mobilitat ha adaptat el projecte desenvolupat per l’Ajuntament de Cambrils, que resol la necessària connexió entre el nou vial, de doble calçada, i la carretera T-312 fent servir una rotonda. A més, fruit de les reunions amb la Generalitat, s’ampliarà la trama urbana de l’antiga T-312 entre la rotonda de la carretera de l'N-340 –davant de l'Ermita– fins a la nova rotonda que donarà servei al vial de l’Esport.  

Enric Daza, regidor d'Urbanisme: "Tindrem tota la trama urbana unida amb una circumval·lació exterior"

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament, Enric Daza, ha detallat que tota aquesta obra "unirà l'avinguda de Charles Darwin amb la T-312; a més, un aspecte important és que des de la T-312 fins a la rotonda de l'antiga N-340, tot aquest tram passarà a ser absolutament urbà. Aquest és un acord que vam arribar amb la Generalitat i amb la Xarxa de Carreteres Carreteres a partir de l'adjudicació de la rotonda. Tot aquell tram passarà a ser una part més de la trama urbana de Cambrils. Una de les coses que es podrien fer, per exemple, podria ser un carril bici. Tindrem tota la trama urbana unida amb una circumval·lació exterior per poder anar d'una punta a l'altra del municipi sense la necessitat d'anar al centre. Cal recordar que aquesta rotonda és fruit de les demandes d'aquest ajuntament. La Generalitat van demanar que féssim el projecte; el vam dibuixar, els hi vam portar i l'han adaptat –inclòs dins dels seus pressupostos–".

Imatge dels treballs que s'estan realitzant en aquesta zona (foto: Cedida)

 

Comenta aquest article