Cultura

Art

La Biennal d'Art Gastronòmic arrencarà, el 26 de juny, amb una «performance» en un espai agrícola

L’espectacle també servirà per presentar PART(I)DES, el primer Festival d’Art a Pagès, que neix com un nou espai per al Paisatge d’Art Visual i Sonor

Per Redacció

Imatge del cartell del festival PART(I)DES
Imatge del cartell del festival PART(I)DES | Cedida

La programació de la 5a Biennal d’Art Gastronòmic de Cambrils arrencarà, el diumenge 26 de juny, amb una performance titulada "Espigolant" que es portarà a terme en un mas situat a la Partida Hortes Velles. L’espectacle també servirà per presentar PART(I)DES, el primer Festival d’Art a Pagès, que neix com un nou espai per al Paisatge d’Art Visual i Sonor, de la mà dels i les artistes Jordina Ros, Pere Estadella, Aleix Antillach, Sergi Margalef i David Pallarès. 

L’acte comptarà amb la presència de l'alcalde, Oliver Klein; el diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona, Joan Josep Garcia, i el grup d’artistes impulsors del projecte. Les persones interessades han de reservar prèviament la invitació a través del correu electrònic centrecultural@cambrils.cat amb el número de persones, els noms, un correu electrònic de contacte i el telèfon (aforament reduït). 

Des dels seus orígens, la Biennal ha volgut anar més enllà de la convocatòria dels premis i al seu voltant s’ha construït un programa amb propostes artístiques en qualsevol àmbit creatiu relacionades amb la gastronomia. Amb aquest objectiu, el Departament de Cultura i PART(I)DES han unit esforços per inaugurar la Biennal pensant en la relació entre la gastronomia i el camp.  La programació, que s’enceta aquest diumenge, s’allargarà fins al mes de març del 2023 amb un ampli ventall d’activitats. 

Aquest mes de juny la Biennal ha obert la convocatòria i convida a tots els artistes d’art contemporani a participar-hi amb els seus projectes artístics vinculant art amb la gastronomia. 

El festival PART(I)DES

Aquesta primera edició del festival PART(I)DES comença a caminar amb la intenció d'utilitzar la fusió de l'art amb l'entorn agrari per generar coneixements mutus, repensant la mirada sobre el paisatge, fent valdre i promovent el diàleg a través de l'art contemporani, incentivant noves xarxes de sabers i estimulant experiències amb les arts visuals i sonores, l'entorn , i els seus habitant. 

Tant la presentació del festival com la primera fase del projecte, prevista per la tardor d'aquest any, s'esdevindran en el hinterland cambrilenc, en un espai agrícola de 14 Ha característic de la zona, referenciat per l'obertura al mar i el perfil de la serralada prelitoral. El festival apel·larà a artistes del món de l'art contemporani -en qualsevol de les seves expressions- a viure i produir noves obres. Les àrees rurals perifèriques i les agrícoles són reconegudes com a espais que ofereixen qualitat de vida pels seus excel·lents paràmetres ambientals, cosa que l'afavoreix l'aprofitament com a recurs turístic natural i d'autenticitat cultural i social, i és aquí on el PART(I)DES té la intenció d'afegir capes de significat. 

Comenta aquest article