Societat

Festes de barri

El barri de l'Eixample viurà, aquest cap de setmana, les seves festes després de dos anys d'aturada forçosa

Les activitats s'encetaran avui mateix amb el pregó a càrrec de la cambrilenca Fina Mestres, a les 22 hores, i l'espectacle de Santos Marzag

Per Redacció

Imatge de l'esmorzar de coca i xocolata per als socis del barri, el juny de 2019
Imatge de l'esmorzar de coca i xocolata per als socis del barri, el juny de 2019 | Berta Ruiz

El barri de l'Eixample viurà, aquest cap de setmana, les seves tradicionals festes de barri. Després de dos anys d'aturada forçosa per la pandèmia, l'Associació de veïns del barri de l'Estació recupera el seu programa habitual d'actes per a totes les edats. Les activitats s'encetaran avui mateix al vespre, amb l'esclat de coets d'inici de la festa a les 21.15 hores i el pregó a càrrec de la cambrilenca Fina Mestres, a partir de les 22 hores. Posteriorment, a les 22.30 hores, hi haurà espectacle a càrrec de Santos Marzag.

Vermut, xaranga, animació infantil, sopar de barri i ball

Dissabte s'encetarà la jornada, a les 9.30 hores, amb l'elecció de les Pubilles i l'Hereu del barri. Cap a dos quarts d'onze s'iniciarà el recorregut en comitiva fins al santuari de la Mare de Déu del Camí amb l'acompanyament de la Colla Gegantera Tota l'Endenga, els Diables Cagarrieres i el Ball de Bastons. Ja al migdia, a partir de les 12.30 hores, se servirà el tradicional vermut a l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer on també hi haurà l'animació d'una xaranga. A partir de les 13 hores, els socis del barri podran recollir el tradicional tortell. Després a la tarda seguiran les activitats a les 17.30 hores amb animació infantil a càrrec del grup Crea't. La programació seguirà amb els balls del grup de country No potser No Potser, a les 19.30 hores. A dos quarts de deu de la nit començarà el sopar de barri, on els veïns es portaran el seu menjar. Finalment, a les 23 hores, hi haurà ball amb el grup Ruben's.

Esmorzar, escacs, sardanes i havaneres

L'endemà diumenge es farà l'esmorzar de coca amb xocolata o sardinada per a tots els socis i sòcies del barri, a partir de les 9.30 hores. A les 10.30 hores, a l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer, començarà el 8è Torneig d'escacs a càrrec de la Unió d'Escacs Cambrils i a les 12 hores es farà una ballada de sardanes amb els Amics de la Sardana de Cambrils. Finalment, a partir de les 19 hores, es tancaran les festes amb les tradicionals havaneres amb el grup Balandra. Hi haurà degustació de rom cremat i a la mitja part es farà el sorteig.

Comenta aquest article