Informació general

Cambrils posa en funcionament totes les zones blaves

Per Lluís Rovira i Barenys



Parquímetre instal·lat a l'avinguda de la Diputació
Avui es posen en marxa totes les zones blaves de Cambrils. Enguany no s'han ampliat els carrers amb zona blava sinó tot el contrari, s'ha perdut el tram del Port que aquest hivern s'ha remodelat. Així doncs, els carrers amb zona blava són el passeig del Regueral, l'avinguda de la Diputació, el Parc del Pescador, un tram del passeig de La Salle, la plaça del Pòsit, l'avinguda dels Països Catalans, la rambla de Jaume I i els carrers de les Barques, Robert Gerhard, Eduard Toldrà i Ferran Sors.

A part de la zona blava de la plaça del Pòsit, el carrer de les Barques i el carrer Robert Gerhard que ja funcionen com a tal tot l'any, la resta es posa en marxa avui de forma efectiva. Des de l'1 de juny ja s'havien instal·lat els parquímetres en alguns d'aquests carrers però, tal com han informat des de l'àrea de Seguretat Ciutadana, no s'havia iniciat, encara, l'activitat sancionadora. Les zones blaves de temporada estaran actives fins el 30 de setembre

Preus i bonificacions

La zona blava funcionarà tots els dies de les 10 a les 2 del migdia i de les 5 a les 10 de la nit. El preu és el mateix que l'any passat i és de 0,60 euros l'hora. Existeixen unes targetes de bonificació de 15 euros de valor d'ús que fora de temporada es poden adquirir amb un 40% de descompte i ja en plena temporada de funcionament de les zones blaves, amb un 20% de descompte.
D'altra banda, els comerços de la zona poden adquirir unes targetes acreditatives per a la temporada al preu de 120 euros.

El Molí d'Avall comença el proper dilluns

La zona del Molí d'Avall, que correspon al terme municipal de Vinyols i els Arcs, començarà el proper dilluns 18 de juny a aplicar la zona blava que estarà activa fins el proper 15 de setembre. El Molí d'Avall, que limita amb els carrers de l'Eixample Platja i del port, ja es va estrenar com a zona blava a finals del mes de juliol de l'any passat.
El preu per hora és de 0,60 euros i tothom que vulgui pot adquirir, fins el 30 de juny, una targeta de 20 euros al preu de 12 euros. Si aquesta targeta es compra més tard del 30 de juny valdrà 16 euros. Qui estigui interessat la pot adquirir a l'oficina de l'Ajuntament de Vinyols al Molí d'Avall, que obre els dilluns, dimecres i divendres de 9 a 10 del matí, o bé a través dels vigilants de les zones blaves.

Vinyols, però, ofereix unes altres prestacions. Els veïns de la zona del Molí d'Avall empadronats a Vinyols i que paguin l'impost de vehicles a Vinyols tenen a la seva disposició una targeta que els permet aparcar gratuïtament a les zones blaves del Molí d'Avall.

Comenta aquest article