Esports

Rem

La segona prova de la Lliga de Llagut Català i la disputa de les regates populars, properes cites amb l'esport del rem a Cambrils

La primera, de caire competitiu, tindrà lloc aquest proper diumenge a la platja del Regueral, mentre que l'altra de caire festiu i social es farà el 24 de juny

Per Berta Ruiz

Roda de premsa de presentació. D'esquerra a dreta: Carles Anguera, Oliver Klein, Natàlia Pleguezuelos i Eloi Giménez
Roda de premsa de presentació. D'esquerra a dreta: Carles Anguera, Oliver Klein, Natàlia Pleguezuelos i Eloi Giménez | Berta Ruiz

En els propers dies, Cambrils viurà dues cites amb l'esport del rem: una de caire competitiu i l'altra de caire festiu i social –totes dues organitzades per Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils amb la col·laboració de l'Ajuntament–. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa a càrrec de l'alcalde Oliver Klein, la regidora d'Esports Natàlia Pleguezuelos, el president de Vent d'Estrop Carles Anguera i el coordinador de l'escola del club, Eloi Giménez.

Per començar, aquest proper diumenge 19 de juny, la platja del Regueral acollirà la segona de les quatre regates programades enguany de de la Lliga de Llagut Català. Es comptarà amb una vintena de clubs vinguts d'arreu de Catalunya –una cinquantena de tripulacions– amb uns 600 participants. La jornada començarà a les 9 hores del matí amb les proves classificatòries i entre les 11 i les 14 hores es disputaran les finals. La competició es desenvoluparà en quatre carrers situats a l’alçada del Club Nàutic i es podrà veure des de la mateixa platja i des de l’escullera.  

Regates populars de Sant Pere, el 24 de juny

D’altra banda, el 24 de juny de les 18:30 a les 20:30 hores se celebraran les tradicionals regates populars de Sant Pere davant de les escales reials del Port. En aquest cas, hi participaran 10 equips de diferents grups socials com ara companys de feina o entitats que es volen iniciar en aquest esport.  
La prova s’iniciarà a les 18:30 hores en dos carrers de 700 metres. Una hora més tard hi haurà la demostració de vogadors experts i l’escola de rem i a les 19:50 hores es faran les finals. En acabar, es repartiran els premis i se sortejaran diversos regals donaran per patrocinadors i col·laboradors. La jornada es clourà amb un sopar de germanor a la Confraria.  

Esport, turisme i tradició

En la roda de premsa de presentació, tant l'alcalde com la regidora van posar en valor la combinació d'esport, turisme, cultura i tradició que fan que Cambrils tingui tots els ingredients per gaudir del mar i dels esports a l'aire lliure.  Per la seva banda, el president de Vent d’Estrop, Carles Anguera, i el coordinador de l’escola, Eloi Giménez, van recordar els orígens del club i com ha anat creixement fins a convertir-se en un referent d’aquest esport a Catalunya. Precisament, Vent d’Estrop es va crear el 2004 arran de les primeres regates populars, organitzades per l’Arjau i l’Ajuntament. A partir de llavors i fins el dia d’avui Vent d’Estrop –cada 24 de juny– les ha seguit organitzant i han estat una porta d’entrada al club per molts dels seus vogadors i vogadores.

Comenta aquest article