Informació general

Transport

La patronal tarragonina del transport rebutja les possibles restriccions al trànsit de camions per l'AP-7

La FEAT recorda que ja negocien limitacions puntuals i que les retencions també es produïen abans de la pandèmia

Per ACN

Retencions a l'AP7 en la tornada del pont de Tots Sants, el passat novembre
Retencions a l'AP7 en la tornada del pont de Tots Sants, el passat novembre | ACN (Núria Torres)

La Federació Empresarial d'Autotransport de Tarragona (FEAT) rebutja la "imposició de més restriccions" de trànsit als camions per l'AP-7 per reduir l'elevat volum de trànsit pesant a les autopistes. La patronal recorda que era previsible que l'alliberament dels peatges incrementés el trànsit, més encara quan no s'han acabat de condicionat els antics peatges troncals ni s'ha ampliat a tres carrils els trams més conflictius. Amb tot, recorden que les retencions eren importants ja abans de la pandèmia, quan es va obligar circular els camions per les autopistes encara de peatge. La FEAT recorda que, tot i rebutjar restriccions genèriques, negocia des de fa anys amb el Servei Català de Trànsit (SCT) limitacions puntuals per afavorir el trànsit.

En un comunicat emès, ahir dilluns, la patronal tarragonina del transport considera "totalment inoportuna" l'adopció de més restriccions per als camions que no estiguin "prou justificades" i adoptades en el marc de les taules de treball de les entitats i l'SCT, "fugint de l'adopció de mesures improvisades i oportunistes". "No podem acceptar de cap manera restriccions genèriques que ens facin fora amb independència del grau d'utilització previst a la via que sigui", argumenten.

Manca d'inversions en infraestructures

Recorden la manca d'inversions en infraestructures i el fet que els camions van ser traslladats de les carreteres nacionals a les autopistes perquè es considerava que la seva presència incrementava el perill en aquestes últimes vies. Addueixen que no s'han convertit carreteres nacionals en autovies, no s'han millorat accessos ni àrees de servei. Defensen que la seva tasca és "indispensable" per al teixit productiu i que, en aquest escenari, se'ls assenyali.

Consideren que queixes pels episodis de les últimes setmanes no estan, en absolut, justificades. "És incomprensible que tothom posi el crit al cel per unes retencions, a la sortida o tornada de l’àrea metropolitana de Barcelona, quan el volum de turismes en circulació superava el mig milió. L'estrany hagués estat que no es produïssin, i de fet no eren majors que les que es produïen habitualment abans de la pandèmia", asseguren.

Els transportistes recorden que el debat sobre aquestes possibles restriccions arriba en un moment en el qual pateixen les conseqüències de l'increment del preu del gasoil i d'altres "elements indispensables", que generen "una gran preocupació i malestar dins del sector".

Comenta aquest article