Informació general

Benestar social

L'Ajuntament i l'Associació de Salut Mental Dr.Tosquelles revaliden el seu conveni de col·laboració

L’entitat ofereix un servei social especialitzat per a persones que tenen un trastorn mental sever des del Casal Municipal de la Gent Gran

Per Redacció

Imatge de la signatura del conveni a l'Ajuntament de Cambrils
Imatge de la signatura del conveni a l'Ajuntament de Cambrils | Cedida

El Departament de Benestar Social de l’Ajuntament i l’Associació Salut Mental Dr. Tosquelles han signat un conveni per continuar oferint a Cambrils el servei de club social especialitzat per a persones que tenen un trastorn mental sever. A més de la sessió de l’espai per part de l’Ajuntament per poder desenvolupar l’activitat, l’acord inclou el compromís de l’associació de portar a terme diverses activitats comunitàries de sensibilització per lluitar contra l’estigma i la discriminació en l’àmbit de la salut mental.  

L’objectiu del Club Social Tosquelles és augmentar la participació de les persones afectades i les diferents maneres de vinculació amb la comunitat mitjançant l’ocupació significativa del temps lliure. La capacitat del servei a Cambrils és d’entre 15 a 30 persones usuàries a la setmana i dona cobertura a municipis pròxims de les comarques del Baix Camp, Tarragonès, Ribera d’Ebre i Priorat. 

L’horari d’atenció és de dilluns a divendres de les 9 a les 13 hores a la sala polivalent del Casal Municipal de la Gent Gran, els dissabte de manera quinzenal fora de les dependències municipals, i també un respir d’un cap de setmana una vegada a l’any. Les persones destinatàries del servei de club social han de patir una problemàtica social derivada de malaltia mental, que estiguin en un període d’estabilitat clínica de la seva malaltia i que mantinguin una motivació i autonomia suficients per realitzar les activitats proposades. 

L’alcalde, Oliver Klein, ha destacat la importància de col·laborar en el desenvolupament de serveis com el Club Social Tosquelles amb la finalitat d’assolir la igualtat, la inserció social, la participació i l’autonomia personal i funcional de les persones amb un trastorn mental. Per la seva banda, la regidora de Benestar, Yolanda Quílez, ha afirmat que també cal treballar especialment per eliminar l’estigmatització i l’autoestigma d’aquestes malalties i, d’aquesta manera, millorar la vida i la integració a la comunitat de les persones que les pateixen.  

L’Apunt

L'associació ofereix servei a Cambrils des de l'any 2020
Aquesta associació sense ànim de lucre ofereix el servei a Cambrils des del 2020. El primer any ja va atendre 15 persones i el 2021 va duplicar les persones usuàries. Durant el 2021 el Club Social van realitzar un total de 506 activitats diferents. D’aquestes, 61 van ser intervencions individuals de les persones que van acudir al servei, 436 van ser intervencions grupals i 9 van ser intervencions comunitàries (coordinacions amb la Xarxa Salut Mental). 

Comenta aquest article