Societat

Escoles verdes

Un centenar d'alumnes intercanvien experiències a la Trobada d'Escoles Verdes de Cambrils

Els centres participants van ser l'institut Ramon Berenguer IV i Mar de la Frau i les escoles Joan Ardèvol, Marinada, Guillem Fortuny i La Bòbila

Per Redacció

La trobada va tenir lloc el passat divendres a l'Ateneu Juvenil
La trobada va tenir lloc el passat divendres a l'Ateneu Juvenil | Cedida

Un centenar d’alumnes dels instituts Ramon Berenguer IV i Mar de la Frau, l’institut escola Joan Ardèvol i les escoles Marinada, Guillem Fortuny i La Bòbila van participar a la Trobada d’Escoles Verdes de Cambrils, que es va portar a terme el passat divendres 10 de juny, a la sala de concerts de l’Ateneu Juvenil.

La jornada, que és la cloenda del treball que han fet al llarg del curs, va començar amb la benvinguda de la regidora d’Educació, Ingrid Duch, i la responsable de l’empresa Cel Rogent i coordinadora d’Escoles Verdes. La regidora va destacar la importància de l’educació per la sostenibilitat i va afirmar que la trobada arriba en un bon moment per posar-se cara i compartir la feina després de dos anys de pandèmia. "L’objectiu és conèixer-nos, saber què fan la resta de centres i les entitats ambientals i preparar-nos perquè el curs vinent puguem continuar treballant entre tots i totes per un Cambrils més sostenible", va afirmar Ingrid Duch.

La primera part va consistir en una xerrada del científic de Cambrils de l’URV, Joaquim Rovira, que estudia els microplàstics a Tecnatox. Després d’una pausa, els centres educatius participants van poder intercanviar experiències entre ells i amb les entitats ambientals convidades a la jornada: Al Camp Residu 0, Good Karma Projects, GEPEC, Plàstic Hunters i Associació CEN. Per acabar, una dinàmica de treball ha posat punt i final a la trobada.

Anys treballant en la sostenibilitat a les escoles

Escoles Verdes és un programa impulsat per la Generalitat que sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure i avançar en valors de la sostenibilitat. L’Ajuntament de Cambrils, que assumeix el cost del programa mediambiental i la gestió de la trobada, forma part del pacte d'alcaldies pel Clima, de la xarxa de ciutats i pobles cap a la sostenibilitat i l’Aliança Educació 360. Cambrils és un dels municipis del Camp de Tarragona amb més escoles verdes i per això ja ha acollit diverses trobades intercomarcals.

Les escoles de Cambrils ja fa anys que treballen la sostenibilitat, fent diferents accions per promoure un municipi més verd i amb menys residus. Han realitzat campanyes d'esmorzars sostenibles, neteges a l'entorn i mostrejos de microplàstics a la platja, entre altres.

Comenta aquest article