Informació general

Successos

Es reprén la circulació de trens entre Tarragona i Cambrils després de l'accident ferroviari d'ahir a la nit a l'estació de Vila-seca

El xoc entre el tren de rodalies i una locomotora, poc abans de les 22 h d'ahir a la nit, es va saldar amb cinc ferits greus i 17 de lleus

Per Redacció

El tren de rodalies sinistrat en una imatge d'aquest matí
El tren de rodalies sinistrat en una imatge d'aquest matí | Francesc Primé

La circulació ferroviària entre Tarragona i Cambrils/Reus s'ha restablert avui, poc després de les 7 del matí, després de l'accident d'ahir a la nit a Vila-seca, segons ha informat Renfe. D'aquesta manera, es recupera el servei a les línies R15 (Barcelona-Reus/Móra) i R16 (Barcelona-Tortosa). S'ha habilitat el pas per una de les vies mentre que l'altra via romandrà inoperativa mentre els tècnics treballen per retirar el tren regional que va xocar contra una locomotora de mercaderies. Durant el temps que el servei ha estat interromput, Renfe ha ofert un servei alternatiu per carretera des de Tarragona fins a Móra i Tortosa, respectivament.

Fort impacte entre els dos trens

El sinistre es va produir poc abans de les 22 h d'ahir a la nit a l'estació de Vila-seca, quan una locomotora i un tren regional que feia el trajecte Barcelona-Tortosa i que tenia la següen parada a Cambrils, a les 22,33 h, van xocar frontalment a la sortida de Vila-seca, per causes que s'estan investigant.

Un cop conegut el sinistre, Protecció Civil de la Generalitat va activar el Pla de protecció civil de Catalunya (PROCICAT) per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril en fase d'ALERTA. Els Bombers de la Generalitat van activar 12 dotacions, entre les quals la unitat del GRAE (Grup d’Actuacions Especials) amb el metge del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) que tornava d’un servei per un ciclista ferit, en una zona de difícil accés, a Pratdip. Els Bombers i van coordinar el triatge dels ferits i l'evacuació del tren. Els bombers van revisar els vagons de passatgers i van descartar que hi hagués cap altra persona a l'interior. Hi viatjaven 76 persones. També van revisar la locomotora de mercaderies ja que alertaven que fumejava després de la col·lisió però es va descartar qualsevol incendi. També van intervenir efectius dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Vila-seca, la tècnica municipal de Protecció Civil de Vila-seca i dos tècnics de l’Operativa Territorial de Protecció Civil de la Generalitat.

Balanç de persones afectades

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), va activar 11 unitats i va atendre 29 persones en dos focus, sense que cap d’elles es trobés en estat crític. D’aquestes, 22 van necessitar trasllat a un centre sanitari:

  • 5 greus als hospitals de Santa Tecla i Joan XXIII
  • 17 lleus, als centres mèdics de Salou, Cambrils i Vila-seca
L'impacte entre els dos trens va tenir lloc davant el castell de Vila-seca / Foto: Francesc Primé
Tren circulant per una de les vies al costat del tren sinistrat, aquest matí / Foto: Francesc Primé

 

Comenta aquest article