Esports

Cursa

Prop de 500 persones participen a la 3a Cursa de les Dones, solidària contra el càncer (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

Des del passeig de les Palmeres, els participants van completar un recorregut de 5 km en direcció Ponent; Marc Bové es va endur el triomf, mentre que Katherlin Chaplin va ser la primera dona

Per Berta Ruiz

Sortida de la Cursa de les Dones des del passeig de les Palmeres, ahir al matí
Sortida de la Cursa de les Dones des del passeig de les Palmeres, ahir al matí | Lluís Rovira i Barenys

Prop de 500 persones van participar, ahir diumenge al matí, a la 3a Cursa de les Dones. El punt de sortida va ser el passeig de les Palmeres i va recórrer un total de 5 quilòmetres pel litoral de Ponent. En aquesta competició de caràcter eminentment solidari, els participants podien completar el tram o bé corrent o bé caminant, tot plegat amb l'objectiu de sumar-se a la causa solidària d'enguany: la lluita contra el càncer en col·laboració amb la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre.

La jornada s'iniciava amb una classe matinal de zumba i, a les 10 hores es donava el tret de sortida a la cursa. Posteriorment també es va organitzar una cursa infantil, no competitiva, que es va iniciar des del parc del Pescador. Un cop finalitzades les activitats esportives es va fer un esmorzar saludable per a tots els participants. Cal destacar que aquesta cursa es recuperava després de gairebé tres anys sense poder-se celebrar –per la pandèmia de la covid–. En les dues edicions anteriors –la darrera l'any 2019– s'havia programat en el mes de novembre entorn el Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

Marc Bové primer en l'apartat masculí i Katherine Chaplin en el femení

Pel que fa als resultats, Marc Bové es va endur el triomf, seguit de Iker Uviña en segon lloc i Modesto Herrero en tercera posició. El podi en categoria femenina va estar encapçalat per Katherine Chaplin, Jessica Bonet i Laura Abella. Les tres dones que van completar el podi femení van ser sisena, setena i vuitena respectivament en la classificació general.

La cursa també va premiar a les millors atletes en la seva categoria. Així, en cadet es va imposar Carla Garcia amb 28m19s, en junior la Janina Garcia (Lt Ettlingen) amb 27m48s; en sènior el premi no acumulatiu va ser per Maite Ríos amb 20m17s; la millor veterana va ser Angelina Díaz (C.Triatló Centaurio Tarraco) amb 21m59s; en Màster es va imposar Laura Luetich amb 24m09s; i en dones Màster Plus, de més de 60 anys, el premi va ser per la britànica Trish Mellor (Tr Cabrafeixet El Perelló) amb 25m10s.  

Montse Rovira, la millor cambrilenca

També van tenir premi la participant de més edat que va ser Esperanza Moragues de 73 anys amb un temps de 49m12s, i la més jove, Laia Martínez d’11 anys amb 55m41s. La millor participant cambrilenca va ser Montse Rovira amb 22m31s.

Els equips també van tenir els seus reconeixements. El premi a l’equip amb més finishers se’l va emportar el Super Team amb 13 corredores; i el dels equips amb millor temps de tres dels seus membres el va guanyar l’equip Poweringrid by Sabaté amb 1h14m35s, seguit del Super Team amb 1h22m14s i en tercera posició l’equip Centre Entrenamiento Johana Silva amb 1h22m35s.