Informació general

Instal·lacions

L'Ajuntament construirà una nova nau per a la brigada municipal que unificarà tot el material i tots els treballadors del servei

Aquesta nova instal·lació s'ubicaria en terrenys municipals i l'alliberament dels espais actuals donarà peu a la realització del local per a entitats

Per Berta Ruiz

Imatge de les instal·lacions de la brigada municipal, a la plaça del Setge
Imatge de les instal·lacions de la brigada municipal, a la plaça del Setge | Berta Ruiz

L'equip de govern dissenyarà el projecte d'una nova nau per a la brigada municipal que s'ubicaria en uns terrenys municipals. Així ho comunicava el regidor de Serveis Generals i Medi Ambient de l'Ajuntament, Josep M. Vallès, en la sessió plenària del passat 27 de maig. Ho feia en resposta a una pregunta formulada per ERC en la què preguntaven sobre l'adequació d'un espai o nau per als treballadors de la brigada.

En primer lloc, el regidor va confirmar que, "compartim que aquest és un tema important: dotar a la brigada d'un espai digne on poder desenvolupar la seva feina adequadament i a més tenir un espai suficient per guardar el material que actualment està repartit per diversos llocs". Segons va recordar Vallès, "en el seu moment, es va parlar –amb la perspectiva de mercat de fa 4 o 5 anys–, de destinar uns 300.000 euros a la compra d'una nau industrial existent. Aquesta prospecció es va fer i malauradament no va donar resultat ni al polígon ni a d'altres ubicacions que es van mirar; no hi havia naus adequades".

Josep M. Vallès: "Aquesta nau la podrem dissenyar d'acord amb els criteris que necessitem"

Després, tal com va informar el regidor, "hem estat pensant altres alternatives; la solució que finalment hem optat i de la qual en donarem compte properament és la de dissenyar de nou una nau adequada per a la brigada en uns terrenys municipals que seran nostres. Aquesta nau la podrem dissenyar d'acord amb els criteris que necessitem. Pel que fa a la nova ubicació l'anirem estudiant i la donarem a conèixer aviat, amb plànols i amb l'objectiu de posar-nos tots d'acord. Aquesta serà una solució definitiva per molts anys i no seguir com hem fet aquests anys d'anar ubicant on s'ha pogut. Cal que els treballadors estiguin en les millors condicions".

Oliver Klein: "L'alliberament dels espais de la brigada ens donarà solucions per a d'altres necessitats"

Sobre aquesta qüestió, l'alcalde Oliver Klein va reafirmar que "l'objectiu de l'equip de govern és dissenyar aquest edifici que allotgi totes les seccions de la brigada per tal de ser una única ubicació i millorar en prestacions. Aquest és el compromís. A més, això també obrirà un altre espai amb l'alliberament dels espais de la brigada ens donarà opcions per a d'altres necessitats del municipi quant a d'altres sectors, entitats...".

Comenta aquest article