Informació general

Medi ambient

L'Ajuntament no expedirà més autoritzacions per a la recollida de garrofes i olives en les zones verdes municipals

Fins l'any 2020, aquests permisos es donaven cada any en precari i de manera gratuïta i s’atorgava a cada persona sol·licitant una zona concreta

Per Redacció

Garrofers al Molí de la Torre
Garrofers al Molí de la Torre | Cedida

L'Ajuntament no expedirà més autoritzacions per a la recollida de garrofes i olives en les zones verdes municipals, seguint els consells de la Generalitat i dels Mossos d’Esquadra, arran de la problemàtica sorgida pels robatoris d’aquests fruits. Fins l'any 2020, aquests permisos es donaven cada any en precari i de manera gratuïta i s’atorgava a cada persona sol·licitant una zona concreta amb un número similar de garrofers i oliveres. L'any passat, els Mossos d'Esquadra ja van informar al consistori que havien trobat persones transportant carregaments de garrofes i olives de procedència dubtosa, que utilitzaven l’autorització emesa per l’Ajuntament de Cambrils com a salvaguarda.  

La decisió del consistori cambrilenc ve motivada per una comunicació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat que desaconsella l’expedició d’autoritzacions per a la recollida de garrofes i olives perquè no són vàlides per a la recepció per part dels magatzems. De fet, la venda de productes que entren a la cadena alimentària implica el registre del codi del titular de la parcel·la de procedència i la declaració agrària que assegura l’origen del producte i la seva legalitat.  

Zona de garrofers i oliveres (foto: Cedida)

 

Comenta aquest article