Cultura

Es posen a la venda les entrades del 33è Festival de Música de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys



Neli Queral, Robert Benaiges i Gemma Massagué, ahir, a la presentació del Festival de Música que es va fer al castell de Vilafortuny
Demà es posen a la venda les entrades dels nou espectacles programats per la 33a edició del Festival Internacional de Música que se celebrarà entre el 27 de juliol i el 18 d'agost. Els preus de les localitats són força variats i oscil·len entre els 15 i els 40 euros. Enguany, l'organització del Festival ha ampliat els diferents descomptes que s'apliquen a la venda d'entrades. En total, comptant els diferents espais i els aforaments de cadascun d'ells, hi haurà 5.764 localitats.

Els espectacles d'enguany se celebraran en cinc escenaris diferents. Als ja habituals del Parc Samà, castell de Vilafortuny, església parroquial de Sant Pere i ermita de la mare de Déu del Camí s'hi afegeix enguany l'església parroquial de Santa Maria. L'edició d'aquest any s'estrena amb l'actuació de Jordi Savall amb la seva obra "Orient-Occident", el 27 de juliol a la Parròquia de Sant Pere. El dimarts 31 de juliol actua J.M. Farràs i Ignasi Terraza & trio al castell de Vilafortuny. Aquests són els dos concerts que enguany se celebren al mes de juliol reprenent la iniciativa de començar el Festival el mes de juliol.

El primer concert d'agost tindrà lloc el divendres dia 3 amb l'actuació de Nova Lux Ensemble de la Coral de Càmara de Pamplona a l'Ermita. L'endemà, dissabte 4 d'agost, ve un dels plats forts de la programació d'enguany, l'actuació de la cantant Noa al Parc Samà en el que serà el seu primer concerts a Catalunya amb el seu nou repertori que porta per nom "Noa Sings Jazz!".
El divendres dia 10 actua, també al Parc Samà, la Czech Chamber Orquestra que interpretarà un variat repertori de música clàssica. El dissabte 11 d'agost, a la Parròquia de Santa Maria, actuarà el guitarrista Carles Trepat, el dimarts 14 d'agost és el torn d'Oriol Aymat i Sílvia Vidal, al castell de Vilafortuny i el divendres dia 17, al Parc Samà, la London Community Gospel Choir.
La cloenda del festival la posarà Carlos Núñez en el que serà el seu únic concert a Catalunya del seu nou treball "Cinema do mar". L'actuació tindrà lloc el dissabte 18 d'agost al Parc Samà.
Com cada any, el conjunt d'actuacions que conformen el Festival abasta diferents estils tot i que l'eix principal és la música clàssica.

Autobús al Parc Samà

Una de les novetats d'enguany, presentades ahir per l'alcalde en funcions, Robert Benaiges, i la regidora de Cultura en funcions, Neli Queral al castell de Vilafortuny, és que es posarà en funcionament un servei gratuït d'autobús per assistir als concerts del Parc Samà. Caldrà que els interessats s'inscriguin al telèfon de l'àrea de Cultura, al 977 368484, i mostrar l'entrada en el moment de fer-ne ús.
Cal dir que, com en edicions anteriors, els assistents als espectacles del Parc Samà tenen la possibilitat de sopar en el mateix recinte.

Pressupost de 300.000 euros

El pressupost d'aquesta edició del festival és de 300.000 euros. L'aportació municipal a aquesta quantitat és de 160.000 euros mentre que la resta, tal com va explicar ahir Robert Benaiges, "s'aconsegueix amb les aportacions de les altres administracions i d'empreses que col·laboren amb el Festival".

Comenta aquest article