Atletisme

Gran actuació de les atletes del Club Atletisme Cambrils al Campionat de Catalunya Absolut

Maria Taggi, Sofia Rubio i Martina Fernández van ser les encarregades de representar el club cambrilenc

Per Pere Ferrando

L'atleta del Club Atletisme Cambrils, Maria Taggi
L'atleta del Club Atletisme Cambrils, Maria Taggi | Cedida

El passat diumenge es va disputar el 102è Campionat de Catalunya Absolut a l'Estadi d'atletisme Natalia Rodríguez de Tarragona. De part del Club Atletisme Cambrils hi van participar 3 atletes. Un fet a destacar, doncs a la competició de màxim nivell de Catalunya és l'edició on han participat més atletes locals. Amb el mèrit afegit que totes són de categories inferiors en edat. Als 1.500 m.ll. va participar la Maria Taggi, recent Campiona de Catalunya S-18. A la prova de salt d'alçada hi van prendre part la Sofia Rubio i la Martina Fernández, ambdues a la categoria S-16.

Al matí va tenir lloc la prova del salt d'alçada. La Sofia va anar superant les diferents alçades del llistó fins arribar a la marca de 1.68 m. a 1 cm. de la seva marca personal. Tot i estar a punt, no va poder amb el 1.71m. Amb aquesta marca assolia la 4a posició. Tot i saltar el mateix que la 3a classificada, la diferència de nuls en contra de la Sofia va impedir que es pogués penjar la medalla de bronze. Per la seva part, la Martina va superar el llistó a 1.59 m. Amb aquesta marca igualava la seva marca personal i assolia la 9a posició final, amb la mateixa marca que la 8a classificada. Una destacada actuació en que les dues van superar l'alçada exigida per a participar al Campionat d'Espanya de la seva categoria.

Per la tarda, la Maria prenia part als 1.500 m. ll. Com en ella és habitual, va sortir en posicions capdavanteres. Va mantenir un lloc de privilegi fins al toc de campana, on 3 atletes van fer un canvi de ritme al que la Maria no va poder respondre. Tot i així va mantenir el ritme de cursa fins a la meta, on va arribar en 4a posició amb una marca de 4'39"63 que suposava ser un nou Rècord de Cambrils. Tant de la seva categoria com absolut. Tanmateix és marca mínima per a participar al Campionat d'Espanya de la seva categoria. Fins i tot és marca mínima per a participar al Campionat d'Europa S-18 segons el reglament de la Federació Europea d'Atletisme, però el criteri de participació de la Federació Espanyola és molt més exigent, demanant 4'28" per a poder ser seleccionada.

5a jornada del Campionat Territorial

Per altra banda, el passat dissabte es va disputar la 5a. Jornada del Campionat Territorial en categories d’iniciació. a l’Estadi d’Atletisme del C.N. Reus Ploms. Els i les atletes del Club Atletisme Cambrils, un total de 20, van tornar a rendir a un excel·lent nivell, guanyant 8 medalles : 1 d’or, 3 d'argent i 4 de bronze.