Informació general

Arbrat

El Departament de Medi Ambient planta 66 arbres i una desena de palmeres als barris de Ponent

Aquesta reposició d'arbrat s'ha dut a terme entre els mesos de març i maig

Per Redacció

Imatge del camió amb les palmeres per a ser replantades al passeig de Ponent
Imatge del camió amb les palmeres per a ser replantades al passeig de Ponent | Cedida

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament ha finalitzat la reposició d’arbrat viari dels barris de Ponent on, entre els mesos de març a maig, s’han plantat un total de 66 arbres i 10 palmeres. Aquesta plantació forma part del Projecte per a la reposició d'arbrat viari i vegetació a la zona de Ponent que es va adjudicar a finals del 2021 per 61.713,27 euros (IVA inclòs) amb l’objectiu de restituir les baixes d'arbrat viari que hi havia en aquesta zona. 

Concretament, s’han plantat arbres a l’avinguda de la Llosa i de l'Horta de Santa Maria, als carrers del Xalet d’en Bau i del Mestral, al parterre del carrer de Sant Jaume, a diferents punts del passeig Marítim, al camí de les Lloses, al carrer d'Avellaners, i a les zones verdes de l’Ardiaca i del carrer del Terral. Les espècies seleccionades són Pinus pinea, Prunus cerasifera pissardii, Populus tremula, Geditsia tricanthos, Washingtonia robusta, Robinia pseudoacacia, Fraxinus angustifolia, Ligustrum lucidum i Morus alba.  

El regidor de Medi Ambient, Josep Maria Vallès, ha destacat els beneficis que aporten els arbres sobre la salut i el medi ambient i ha explicat que s’han prioritzat arbres de qualitat que es puguin desenvolupar el més lliurement possible per aconseguir una bona massa foliar. Per seleccionar les espècies també s’ha tingut en compte el tipus d’arrels i s’han plantat amb barreres anti-arrels per minimitzar l’afectació als paviments.  

Comenta aquest article