Esports

Solidaritat

Cambrils, punt de sortida de la «I Ruta Ciclista Solidària Stop Hunger»

Es tracta d'una cursa solidària, impulsada per Sodexo Iberia, per recaptar fons que aniran destinats a projectes de lluita contra la fam

Per Redacció

Foto de grup dels participants a la ruta ciclista
Foto de grup dels participants a la ruta ciclista | Cedida

Sodexo Iberia organitza la “I Ruta Ciclista Solidària Stop Hunger”, un recorregut amb bicicleta d'aproximadament 280 km, des de Cambrils fins a València, que té finalitats benèfiques: recaptar fons que aniran destinats a projectes de lluita contra la fam. La ruta va arrencar, ahir dimecres des de Cambrils, i finalitzarà a l'estadi de Mestalla de València. Una vintena de participants van pujar a les seves bicicletes per participar en aquest esdeveniment solidari en què Sodexo Iberia ha involucrat a proveïdors, clients, i fins 40 empreses que, amb les seves donacions, contribuiran a aquesta causa solidària. Des de l'organització, Carina Cabezas, presidenta de Sodexo Iberia, comenta que “és un esdeveniment únic que uneix esport, sostenibilitat, esperit d'equip, compromís, esforç i, sobretot, solidaritat".

Un recorregut de quatre dies, des de Cambrils fins València

La ruta es desenvoluparà en 4 etapes, del 8 a l’11 de juny, en què es cobrirà una mitjana de 60 quilòmetres diaris:

Ahir es va fer la primera etapa, que va transcórrer per la província de Tarragona, entre les localitats de Cambrils i l’Ampolla. Un recorregut de 53 km, paral·lel a la costa daurada. Avui dijous, 9 de juny, els ciclistes es dirigiran cap a la província de Castelló per arribar fins a Peníscola. Demà divendres 10 de juny, serà l’etapa amb més desnivell ja que passarà per una zona muntanyosa, la Serra d’Irta, un parc natural protegit. El grup passarà per Orpesa i Castelló fins a arribar a Borriana.

Finalment, el dissabte 11 de juny, la ruta acabarà a València, concretament a l'estadi de Mestalla de la capital valenciana. Durant el recorregut, el grup de ciclistes farà una connexió en directe amb l'equip de Sodexo Europa Continental, que també farà una ruta ciclista els mateixos dies.

La iniciativa s'engloba dins de la campanya del Grup Sodexo Get Moving for Stop Hunger (Mou-te per Stop Hunger), a favor de la Fundació. Aquesta campanya pretén mobilitzar els col·laboradors de Sodexo de tots els països animant-los a realitzar alguna activitat física per donar suport a la causa. Tots els diners recaptats aniran destinats a les ONG Càritas i Manos de Ayuda Social, entre els objectius d'aquestes ONG hi ha el d'acompanyar i ajudar les persones a superar situacions d'exclusió greu, com ara la manca d'accés a drets tan bàsics com una alimentació saludable, un treball o un habitatge adequat. Ambdues entitats treballen amb persones vulnerables i tenen projectes específics de lluita contra l'exclusió social.

Diferents imatges de la primera etapa de la ruta ciclista (fotos: Cedides)

 

Comenta aquest article