Informació general

Operació policial

Desmantellat a Coma-ruga un laboratori il·legal de gominoles de marihuana

Les gominoles contenien THC –que és la substància activa del cànnabis– i es venien totalment precintades, però sense detallar-ne la seva composició

Per Redacció

Agents de la Guàrdia Civil van localitzar els elements per a la fabricació de les gominoles de marihuana
Agents de la Guàrdia Civil van localitzar els elements per a la fabricació de les gominoles de marihuana | Cedida (Guàrdia Civil)

En el marc de l'operació Jesis, la Guàrdia Civil ha desarticulat un laboratori dedicat a la fabricació de gominoles de cànnabis amb alta concentració de THC, que és la substància activa de la cànnabis. El laboratori era dins d'un habitatge de Coma-ruga (El Vendrell), on residia l'autor dels fets, qui ha estat detingut per un delicte contra la salut pública i també s'està investigant la seva parella. Gràcies a la denúncia del familiar d'un consumidor a qui havien creat addicció, la Guàrdia Civil va obenir informació que porta els investigadors a la zona nord de la província de Tarragona, on se concentrava el nombre més gran de consumidors dels productes. Finalment van arribar fins a la població de Coma-ruga, al Vendrell, on els agents van localitzar diversos d'aquests productes i van comprovar que les gominoles donen positiu a substàncies cannàbiques.

Els investigadors van localitzar el xalet des d'on s'estaven distribuint i van procedir al registre del mateix. La Guàrdia Civil va trobar una plantació de marihuana amb 74 plantes en ple desenvolupament, gairebé dotze quilograms de marihuana ja recollida preparada per al seu processament, 247 gominoles preparades per a la venda, una màquina descogolladora especial per a aquest tipus de planta cannàbica, divers material per al cultiu de cànnabis, bolets al·lucinògens i un laboratori per a la fabricació de les llaminadures amb tot el necessari, tant en maquinària, com en substàncies per a les barreges.

Amb aquesta actuació, s'ha evitat un greu risc per als consumidors de les llaminadures, que desconeixien exactament que contenien les gominoles, per no tenir etiqueta de composició. Aquestes podien contenir substàncies estupefaents i per tant podien ser addictives i perjudicials. La Guàrdia Civil adverteix del risc de consumir aquestes llaminadures, que es poden fer passar per gominoles reals, ja que és pràcticament impossible distingir-les d'una gominola autèntica, però sobre les quals se'n desconeixen els efectes després d'ingerir-se. Les diligències instruïdes, així com la persona detinguda, ha estat posada a disposició del Jutjat d'Instrucció núm. 3 del Vendrell.

 
 

Comenta aquest article