Societat

Homenatge

Se celebra el 63è Homenatge a la Vellesa, l'edició dels retrobaments després de dos anys de pandèmia (Conté galeria fotogràfica)

La d'ahir va ser una jornada plena de retrobaments, d'abraçades, de tornar a veure's les cares, de parlar i de compartir una diada de germanor

Per Berta Ruiz

L'Homenatge a la Vellesa es va celebrar, ahir al migdia, al Palau Municipal d'Esports
L'Homenatge a la Vellesa es va celebrar, ahir al migdia, al Palau Municipal d'Esports | Berta Ruiz

Després de dos anys d'aturada forçosa per la pandèmia de la covid-19, ahir diumenge, es va poder celebrar, novament, l'Homenatge a la Vellesa, organitzat per l'Associació d'Antics Alumnes de la Salle –amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cambrils–. Aquesta 63a edició ha estat sens dubte molt especial, després del dur període d'emergència sanitària. La d'ahir va ser una jornada plena de retrobaments, d'abraçades, de tornar a veure's les cares, de parlar i de compartir una diada de germanor. Com és habitual, el Palau Municipal d'Esports va ser l'escenari d'aquest dinar homenatge. Prèviament, abans d'entrar, es va fer una benvinguda a l'espai exterior del pavelló i posteriorment, la gent va poder prendre lloc al llarg de les taules i cadires instal·lades.

Amb una mica de retard respecte l'horari previst van tenir lloc els parlaments a càrrec del president de l'AAA La Salle, Salvador Olivé, qui va fer referència a aquests dos anys de pandèmia com un període de "malson" i es va mostrar emocionat de poder celebrar aquest retrobament tant especial. Olivé també va fer referència a la renovació de la junta de l'entitat i va demanar suport per seguir endavant. De fet va voler agrair la implicació de tota la gent que en forma part i va cridar-los a l'escenari per tal de fer una foto conjunta. També va tenir unes paraules d'elogi per a tots els voluntaris que, any rere any, col·laboren en aquesta festa de forma altruista i va recordar que ell durant molts anys havia estat "darrere les cortines" ajudant en desenvolupament de la festa. Per la seva part, l'alcalde de Cambrils, Oliver Klein,  va lloar la tasca que realitza l'AAA La Salle que és capaç d'organitzar una festa tant especial i tant genuïna de Cambrils i va tenir unes paraules d'agraïment per a tots els cambrilencs i cambrilenques homenatjats perquè tots ells han fet el Cambrils actual.

En aquesta festa d'homenatge a la gent gran hi estan convidades totes les persones empadronades a Cambrils majors de 75 anys. Enguany, s'hi van donar cita al voltant d'uns 350 àvies i avis, amb uns 200 acompanyats. Tots ells van dinar plegats, juntament amb una representació del consistori cambrilenc i el pubillatge. La festa va comptar amb una seixantena de voluntaris i una trentena de col·laboradors. Pel que fa a l'àpat, el menú va ser l'habitual: vermut, entremesos, canelons i pollastre amb pastís de postre. Durant el dinar de germanor tampoc hi va faltar la música.

Comenta aquest article

Galeries relacionades