Societat

Educació

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer celebra la primera edició de la Fira de projectes de FAIG dels alumnes de 4art d'ESO

L'alumnat de 4t d’ESO va exposar els projectes APS- FAIG als alumnes de 3r d'ESO del mateix centre, realitzats durant el curs

Per Redacció

Grups d'alumnes que van presentar els seus projectes
Grups d'alumnes que van presentar els seus projectes | Berta Ruiz

Els alumnes de 4t d’ESO del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer han protagonitzat aquesta setmana la primera edició del a Fira APS-FAIG que es celebra a l’escola. El pati de l’edifici Vedruna va acollir, el passat dimecres a la tarda, les paradetes on l’alumnat explicava els seus projectes d’Aprenentatge i Servei (APS) que han realitzat aquest curs. El públic objectiu de la mostra va ser l’alumnat de 3r d’ESO que durant el curs vinent realitzaran projectes similars. Per tant, va ser una bona primera aproximació a un dels projectes importants que es realitzen a l’escola i que reverteixen en l’entorn immediat de forma solidària. A les 16.40h també es van obrir portes per tal de compartir els projectes amb les famílies.

Els projectes escollits en aquesta edició han estat ben diversos. Hi ha hagut projectes destinats a la gent gran, d’altres a recaptar fons per la investigació sobre el càncer, sigui de mama o infantil, també s’ha col·laborat amb l’ONCE i amb Càritas i s’han donat a conèixer la feina d’entitats com l’ACNUR, entre d’altres accions. Per realitzar els projectes, no només s’han hagut de posar en contacte amb les entitats i dissenyar accions on col·laboressin de forma directa amb l’entorn, sinó que també han dissenyat la publicitat de les accions, i han elaborat un complet dossier on han valorat aquells aspectes més positius i aquells a millorar de la seva feina.

El projecte APS-FAIG de 4t d’ESO posa el punt final a una metodologia de treball cooperatiu per projectes que s’inicia a 1r d’ESO i en el qual es van coneixent i millorant les tècniques de treball a partir del mètode IDEAR durant tota l’etapa de Secundària.

 Fira APS-FAIG organitzada al pati de l'edifici Vedruna, el passat dimecres (fotos: Berta Ruiz)