Informació general

Hisenda

La Caixa deixa de ser entitat col·laboradora de l'Ajuntament de Cambrils i ja no cobrarà els rebuts municipals no domiciliats

Els clients de La Caixa amb rebuts no domiciliats hauran de fer el pagament en d'altres entitats bancàries col·laboradores o bé a través de la passarel·la de pagaments de l'Ajuntament

Per Berta Ruiz

Oficina de la Caixa de la plaça de Marianao
Oficina de la Caixa de la plaça de Marianao | Lluís Rovira i Barenys

La Caixa (CaixaBank) ha decidit deixar de ser entitat col·laboradora de l'Ajuntament de Cambrils. Aquesta decisió ja afecta a qui vulgui pagar qualsevol tipus de rebut municipal –per exemple l'IBI, la taxa d'escombraries, l'impost de circulació, etcètera– no domiciliat a través dels caixers d'aquesta entitat. El pagament d'aquests rebuts no domiciliats no es podrà fer ni a les oficines de La Caixa ni als seus caixers i l'usuari haurà de fer el pagament a través de qualsevol altra entitat bancària col·laboradora de l'Ajuntament de Cambrils o bé fer-ho a través de la pròpia passarel·la de pagaments de l'Ajuntament. Aquesta decisió de La Caixa va ser comunicada al consistori cambrilenc el passat 16 de maig i, sens dubte, ha provocat un "daltabaix" en paraules del regidor d'Hisenda de l'Ajuntament, David Chatelain. De fet, actualment estem en ple període de pagament de l'impost de circulació i, properament es cobraran d'altres molt importants com l'IBI.

David Chatelain, regidor d'Hisenda: "Si el rebut està domiciliat amb La Caixa, no hi haurà cap problema, però si els rebuts no estan domiciliats, l'usuari no els podrà pagar a La Caixa"

Sobre tot plegat, el regidor d'Hisenda ha donat detalls a revistacambrils.cat. Segons Chatelain, "tenim uns convenis de col·laboració amb les entitats bancàries pels quals es converteixen en entitats col·laboradores, en aquest cas, de l'Ajuntament de Cambrils. Això ens passa en el cas dels rebuts no domiciliats, és a dir, aquells que l'usuari vol pagar directament al caixer o a l'oficina. Anualment, l'Ajuntament fa una generació de rebuts massius com per exemple l'IBI. Si el rebut està domiciliat amb La Caixa, no hi haurà cap problema, però si els rebuts no estan domiciliats, l'usuari no els podrà pagar a La Caixa. La Caixa ha decidit deixar de ser entitat col·laboradora de l'Ajuntament".

"La Caixa ens va comunicar oficialment que deixava de donar cobertura com a entitat col·laboradora el 16 de maig; això ens ha provocat un allau de trucades per part de la gent"

La primera comunicació de La Caixa sobre aquesta decisió –via instància– es va produir el 17 de desembre de 2021. Tal com ha comentat Chatelain, "en el moment en què La Caixa ens ho va comunicar per escrit hi ha hagut unes negociacions per intentar mantenir la figura però no hi ha hagut manera d'arribar a un acord. Finalment, La Caixa ens va comunicar oficialment que deixava de donar cobertura com a entitat col·laboradora el passat 16 de maig; això ens ha provocat un allau de trucades per part de la gent. En aquest cas, no és un problema de l'Ajuntament, sinó que l'entitat considera que per fer aquest servei té unes despeses que li vol repercutir a l'Ajuntament i això, l'Ajuntament, no ho pot fer en base a la Llei General Tributària".

"Nosaltres ho sentim molt com a ajuntament, perquè el que volem és donar les màximes facilitats i això no ajuda"

Davant d'aquesta situació, els clients de La Caixa amb rebuts de l'Ajuntament de Cambrils no domiciliats podran fer el pagament a qualsevol altra entitat bancària col·laboradora, sense cap tipus de recàrrec, segons assegura el regidor. També es podrà fer a través de la passarel·la de pagaments pròpia de l'Ajuntament. Segons ha apuntat Chatelain, "avui dia està molt estesa la banca online i tenim un portal que permet fer qualsevol tipus de pagament". El regidor d'Hisenda ha lamentat aquesta situació: "nosaltres ho sentim molt com a ajuntament, perquè el que volem és donar les màximes facilitats i això no ajuda". A més, cal destacar que La Caixa és "una entitat molt establerta a Cambrils" quant a nombre de clients.

Comenta aquest article