Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Trial

L'Hospitalet de l'Infant acollirà, l'11 i 12 de juny, la primera prova del FIM Campionat del Món de TrialGP

El pàdoc i la sortida de la prova estaran ubicades al Passeig de l’Arenal, just davant de la platja, cosa que cridarà molt l'atenció dels veïns i turistes

Per Redacció

Imatge de la presentació de l'esdeveniment, a la qual van assistir l'alcalde, el sotspresident de la Federación Motociclista Española, el president de la Federació Catalana de Motociclisme i els pilots Adam Raga i Albert Cabestany
Imatge de la presentació de l'esdeveniment, a la qual van assistir l'alcalde, el sotspresident de la Federación Motociclista Española, el president de la Federació Catalana de Motociclisme i els pilots Adam Raga i Albert Cabestany | Cedida

La primera prova del Campionat del Món de TrialGP se celebrarà a l’Hospitalet de l’Infant el proper cap de setmana del 10, 11 i 12 de juny. El Mundial d'aquesta disciplina que tantes alegries dona al motociclisme espanyol temporada rere temporada començarà tard però ho farà de la millor manera possible. Serà una prova de dos dies amb puntuació independent per la qual cosa les espases estaran a dalt de tot. La Real Federación Motociclista Española (RFME) serà l'encarregada de dur a terme la carrera, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vandellòs i de l'Hospitalet de l'Infant, Moto Club Tarragona i Moto Club Cambrils.

Presentació oficial

Ahir dimecres tenia lloc la presentació oficial de la cursa a l'Hospitalet de l'Infant amb la presència d'alguns dels millors pilots de l'especialitat com ara Adam Raga, Miquel Gelabert i Albert Cabestany, campió del món i nascut a Tarragona, a més de Domenec Fernández, vicepresident de la Real Federación Motociclista Española; Josep Maria Mañé, president de la Federació Catalana de Motociclisme; i Jordi Tarrés, Team Manager de l'equip TRS. Tots van coincidir a afirmar que és un honor per a ells que el Mundial arrenqui a Espanya i, a més, en un dels millors emplaçaments possibles.

Per part de l'Ajuntament de Vandellòs i de l'Hospitalet de l'Infant hi van assistir l'alcalde, Alfons Garcia; i el regidor d'Esports, Diego García. L'alcalde va destacar la importància que té per al municipi acollir una prova d'aquest nivell, per la seva projecció nacional i internacional i ha recordat que l’any 2015 el municipi va ser l’escenari del Trial de les Nacions, en el qual van participar més d’un centenar de pilots de 21 països.

Pilots, ubicació i zones

El pàdoc i la sortida de la prova estaran ubicades al Passeig de l’Arenal, just davant de la platja, cosa que cridarà molt l'atenció dels veïns i turistes. La cursa estarà organitzada per la Real Federación Motociclista Española amb unes zones de roca, totes dins d’una riera seca, amb fàcil accés per al públic i espectaculars perquè els aficionats gaudeixin.

A prop del pàdoc estarà la zona 1, la 2 i la 3 estaran juntes, la 4 més distanciada i de la 5 a la 12 molt a prop entre elles per a comoditat dels assistents.

Entre els pilots espanyols participants en la màxima categoria, TrialGP, destaquen el 30 vegades campió del món, Toni Bou, Gabriel Marcelli, Jaume Busto o els ja esmentats Adam Raga i Miquel Gelabert, entre d'altres. En TrialGP Women hi haurà Berta Abellán que, un any més, buscarà vèncer la campiona Emma Bristow, i endur-se el títol.

En total hi haurà 85 pilots, dels quals 21 són espanyols, repartits entre les 4 categories convocades per a aquesta primera cita del Mundial de Trial: TrialGP, TrialGP Women, Trial2 i Trial3.

Horaris

El divendres 10 de juny el dia estarà dedicat als tràmits administratius, als entrenaments oficials i a la visita de les zones per part dels pilots.

A les 18 h està prevista la inauguració d'aquest esdeveniment amb una desfilada dels participants de la prova pels carrers de la localitat, que començarà al passeig de l'Arenal i finalitzarà a la Plaça Berenguer d'Entença, on tindran lloc els parlaments i es faran les fotos oficials.

Tant el dissabte 11 de juny com el diumenge 12 de juny la cursa arrencarà a les 09:00h per, al voltant de les 15:30h, fer la cerimònia de lliurament de trofeus als guanyadors de cada jornada.

Més informació a www.trialgp.com

Comenta aquest article