Societat

Fira

Montse Abellà, pregonera de la Fira i hostalera: «No hi ha cap dubte que Cambrils és la capital gastronòmica de la Costa Daurada» (Conté galeria fotogràfica)

La Fira de Cambrils va viure el seu tradicional preàmbul amb la celebració del pregó i el reconeixement a entitats i empreses cambrilenques

Per Lluís Rovira i Barenys

Montse Abellà, en un moment del seu pregó, ahir, a la sala d'actes del Casal de la Gent Gran
Montse Abellà, en un moment del seu pregó, ahir, a la sala d'actes del Casal de la Gent Gran | Lluís Rovira i Barenys

La Fira de Cambrils, en la seva versió recuperada després dels dos anys de suspensió a causa de la pandèmia, va viure ahir un dels actes tradicionals amb el pregó  i el reconeixement de les entitats i empreses que compleixen aniversaris destacats. Les pubilles i hereus d'enguany, elegits en un acte a part la setmana anterior, també van ser presents en aquest acte que es va desenvolupar a la sala d'actes del Casal Municipal de la Gent Gran.

El pregó d'enguany va anar a càrrec de la cambrilenca Montse Abellà, una reputada hostalera especialitzada en la pastisseria, establerta des de fa anys a Madrid. L'alcalde, Oliver Klein, va ser l'encarregat de fer-ne la presentació i va explicar que en l'elecció de la pregonera d'enguany, l'Ajuntament s'havia posat en contacte amb l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Cambrils per tal de triar algun alumne destacat. En aquesta difícil tria va sortir elegida Montse Abellà, amb una trajectòria professional molt destacada. Montse Abellà va començar a treballar en dos restaurants amb tres estrelles Michelin; El Racó de Can Fabes de Santi Santamaria i Le Près d'Eugenie, de Michel Guerard. També va treballar al restaurant Matteo, a Oiartzun, amb una estrella Michelin. La seva carrera professional l'ha desenvolupat, però, al restaurant Santceloni de Madrid, distingit amb dues estrelles Michelin. Montse Abellà col·labora amb programes de ràdio i televisió i, també amb mitjans de premsa escrita i té previst publicar, ben aviat, el seu primer llibre de receptes d'alta gastronomia amb la col·laboració de la periodista Raquel Sánchez Silva.

Montse Abellà: "no tot són estrelles Michelin"

Montse Abellà va explicar, primer que tot, l'emoció que li produïa ser la pregonera de la Fira. Abellà, que resideix a Madrid, va explicar que ve unes quatre vegades l'any a Cambrils, de qui va dir que "és un poble amb ànima". Tot seguit va parlar de gastronomia per dir que Cambrils ha estat el poble "amb més estrelles Michelin per càpita" però que , "no tot són estrelles Michelin" i va afegir que la gastronomia no són només els restaurants, "hi ha dos factors molt importants. Per una banda i ha el producte propi (galeres, calçots, oli, productes de l'horta,...) i els productors i per una altra banda i ha la formació i la divulgació i en aquest aspecte només puc tenir bones paraules per l'Escola d'Hostaleria de Cambrils on jo m'hi vaig fer gran". Montse Abellà va ser categòrica quan va afirmar que Cambrils és la capital gastronòmica de la Costa Daurada, "no hi ha cap dubte. Ens ho hem de creure i ho hem de defensar amb tot el cor".

Reconeixement a 9 entitats cambrilenques i a 6 empreses

Un seguit d'entitats cambrilenques van rebre el reconeixement pels seus aniversaris acabats en 0. En aquest cas van ser 9 les entitats que van rebre la placa tenint en compte que algunes d'elles havien celebrat aquest aniversari rodó en els darrers dos anys en els que a causa de la pandèmia no es va celebrar aquest acte. Les entitats reconegudes per complir 10 anys van ser el Club Muaythai i Boxa Cambrils, l'Associació Islàmica de Cambrils i la Societat de Pescadors Costa Daurada de Cambrils ( que els va complir l'any passat); per complir els 20 anys, l'any passat, va ser reconeguda l'Associació de Dones L'Alba; per fer els 30 anys d'existència es va reconèixer la colla gegantera Tota l'Endenga i l'Escola de Puntaires de Cambrils així com l'Associació de Veïns del Barri de la Llosa ( aniversari complert el 2021) i el Club Handbol Cambrils (aniversari complert el 2020). Finalment, pels seu 60è aniversari, complert el 2021, es va fer el reconeixement a la Penya Barça Cambrils.

Les empreses reconegudes pels seus 50 anys o més d'existència van ser el càmping La Llosa (60 anys), restaurant Tem (52 anys), càmping Platja Cambrils (52 anys), restaurant Gami (50 anys), merceria Borràs (50 anys) i hotel Estival Centurión (50 anys). El regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera, va ser l'encarregat de llegir la trajectòria dels guardonats.

 

Comenta aquest article

Galeries relacionades