El Cambrils Unió aconsegueix l'ascens a la Primera Catalana

L'equip cambrilenc va derrotar al Reddis en un partit marcat pels nervis i les tanganes entre jugadors i tècnics dels dos equips

Celebració de l'equip i afició dins el camp, un cop acabat el partit d'ahir davant el Reddis | Lluís Rovira i Barenys

Futbol                  Segona Catalana                   Grup Ascens 8

Cambrils Unió 1 - Reddis 0

Alineació: Ramon, Ian Coit, Domínguez, Menacho, Roger Carrió, Palau (Agüero m. 84), Pol Benito, Pau Prados (Deivid m. 57), Lladó (Amine m.80) i Marc Benito (Ikaro m. 57)

Gol : m. 3, Palau

Targetes: grogues a Pau Prados, Ian Coit, Deivid i 2 a Pol Benito (la segona en la tangana del final del partit)

El Cambrils Unió ja és equip de Primera Catalana, per segona vegada a la seva història, després del triomf aconseguit ahir davant el Reddis, equip ja ascendit, en la penúltima jornada del campionat. El 27 de maig de 2018 el Cambrils Unió guanyava a domicili a la Sènia per 0 a1 i pujava per primera vegada a la Primera Catalana. Ahir, quatre anys i un dia després, ho va tornat a aconseguir.

La teoria deia que el d’ahir havia de ser un partit tranquil ja que el Reddis ja havia aconseguit el seu objectiu de la temporada que era l’ascens i que el Cambrils Unió, amb un empat, ja en tenia prou per pujar. Però la realitat va ser ben diferent ja que en algunes fases del partit van aflorar els nervis. Hi va haver entrades dures i el que no hauria hagut de passar, hi va haver fins a tres trifulgues durant el partit, la primera al minut 40 per una entrada fora de lloc d’un jugador del Reddis, la segona a la mitja part a la zona de vestidors i la tercera quan l’àrbitre va assenyalar el final del partit.

El partit d’ahir va aplegar molts aficionats dels dos equips i el camp presentava una graderia a petar i amb animació de bombos durant tot el partit. Des del primer minut el Reddis va portar la iniciativa però quan tan sols es portaven tres minuts de joc, el Cambrils Unió va trenar una jugada amb passada de Ian Coit a Palau que es va internar dins l’àrea gran i d’un fort xut amb la dreta, a mitja altura, va fer pujar l’1 a 0 en el marcador. Més tard, al minut 18, el jugador del Reddis, Cholo, estavellava la pilota al travesser de la porteria cambrilenca. Però al minut 42 aquest mateix jugador veia la segona groga i era expulsat, deixant el seu equip amb 10 jugadors fins el final del partit. A partir d’aquest moment, molts nervis i poc joc, per part dels dos equips.

A la segona part va continuar aquesta dinàmica de joc tot i que el Cambrils Unió va disposar d’ocasions clares de gol amb jugades al contraatac fent que el porter del Reddis Eudald es convertís en el jugador més destacat. Si a la primera part els dos equips van xutar dues vegades a porteria i van crear dues ocasions clares de gol, a la segona meitat el Cambrils va xutar fins a 10 vegades a porteria i va disposar de fins a set ocasions clares de gol mentre que el Reddis, una. No cal dir que un cop l'àrbitre va xiular el final del partit i després de la tangana final, el camp es va convertir en l'escenari de la celebració per l'ascens, una celebració que va continuar al vestidor.

Aquest proper cap de setmana el Cambrils Unió disputa el darrer partit de la competició, ja del tot intranscendent, al camp de l’Aldeana.