Societat

Atenció social

Càritas Sant Pere i Càritas Santa Maria reben un total de 16 tones de productes del Banc d'Aliments

Les entitats s’havien quedat sense existències per atendre a les famílies en situació de pobresa o en risc d’exclusió derivades des de Serveis Socials

Per Redacció

Moment en què es descarregaven una part dels aliments a les instal·lacions de Càrites Sant Pere
Moment en què es descarregaven una part dels aliments a les instal·lacions de Càrites Sant Pere | Cedida

Càritas Sant Pere i Càritas Santa Maria van rebre, ahir, 16 tones de productes de primera necessitat procedents del Banc d’Aliments per distribuir entre les persones i famílies en situació de pobresa o risc d’exclusió social derivades pels Serveis Socials de l’Ajuntament. 

Ahir al matí, un camió va traslladar el material des de Reus i va descarregar 7,1 tones de productes a la parròquia de Sant Pere i 8,9 tones més al magatzem que té Càritas Santa Maria a la plaça de la Vila. Les entitats socials, que formen part de la Xarxa de Distribució d’Aliments juntament amb la  Creu Roja, s’havien quedat sense existències pel creixement de les atencions a causa de l’arribada a Cambrils de famílies ucraïneses que fugen de la guerra, entre d'altres. 

54.000 euros d'aportació econòmica per a les tres entitats de la Xarxa

Justament aquesta setmana, l’Ajuntament ha signat el conveni amb les tres entitats de la Xarxa. Aquest nou acord consolida l’increment extraordinari d’un 50% de l’aportació econòmica de l’Ajuntament, que es va aprovar l’any passat a través d’una addenda per fer front a les necessitats de la pandèmia. Així doncs, l’Assemblea local de la Creu Roja, Càritas Sant Pere i Càritas Santa Maria rebran una subvenció directa de 18.000 cadascuna (54.000 en total) per seguir distribuint aliments, productes de neteja, higiene personal i bolquers a les famílies derivades durant aquest any 2022. 

La regidora de Benestar, Yolanda Quílez, ha explicat que aquest augment del pressupost respon a un compromís de l’Ajuntament davant de l’increment de les persones en situació de precarietat econòmica que necessiten aquests ajuts d’urgència i ha agraït la tasca de les persones voluntàries que hi col·laboren desinteressadament i fan possible el funcionament de la xarxa. 

Una màquina portant els aliments fins la seu de Càritas Sant Pere (foto: Cedida)

 

L’Apunt

Atenció a 718 unitats familiars durant 2021
Durant l'any 2021 es van atendre 718 unitats familiars, amb un total de 1.957 persones, de les quals 657 eren menors. A data d’avui, aquest 2022 des dels Serveis Socials ja s’han derivat a la Xarxa de Distribució d’Aliments un total de 577 famílies, de les quals 83 són ucraïneses.

Comenta aquest article