Informació general

Oli

Aceites Mestral produeix 400 tones mètriques d'oli en la seva primera temporada

L'objectiu d’Aceites Mestral S.L., societat participada per la Cooperativa Agrícola i el grup Migasa, és el d'aplicar un pla d’expansió per augmentar-ne la producció fins arribar a les 1.500 tones mètriques d’oli

Per Redacció

Tasques d'empaquetar les ampolles d'oli a la Cooperativa Agrícola, el mes de novembre de 2021
Tasques d'empaquetar les ampolles d'oli a la Cooperativa Agrícola, el mes de novembre de 2021 | Lluís Rovira i Barenys

En el primer any de producció d’Aceites Mestral S.L., la societat participada per la Cooperativa Agrícola de Cambrils i el grup Migasa, s’ha assolit una xifra de 400 tones mètriques d’oli. La campanya va inicar-se el passat 19 d’octubre i va finalitzar el 30 de desembre. Aquesta producció ja ha estat certificada per part de la DOP Siurana. Durant aquest primer any de vida d’Aceites Mestral S.L. s’ha recuperat un 25% de socis que han lliurat les olives a la cooperativa així com un 25% de nous pagesos, ja que ara no és necessari ser-ne soci per tal de dur la producció a l’almàssera de la Cooperativa de Cambrils. Aquestes són les dades que acaba de fer públiques la pròpia Cooperativa Agrícola.

Pel que fa al pagament de les olives, durant aquesta primera campanya, s’ha fet un avançament de la collita del qual s’han beneficiat un 50% dels productors, amb un avançament setmanal la setmana següent d’entrar les olives a l’almàssera i el passat 15 de gener se’n va liquidar l’import restant de tota la producció.

Pla d’expansió per arribar a les 1.500 tones mètriques d'oli i premi a Montoro (Còrdova)

La intenció d’Aceites Mestral S.L. és el d'aplicar un pla d’expansió per augmentar-ne la producció fins arribar a les 1.500 tones mètriques d’oli, segons han fet saber. Per aquest motiu es realitzaran acords amb petits i grans productors de l’àrea d’influència de la Cooperativa per tal de poder arriba a aquesta xifra.

En aquest sentit, el pròxim divendres 25 de maig hi haurà una visita de l’equip de Migasa, encapçalada per Antonio Gallego, director comercial, per tal d’aprofundir en el nou pla d’expansió i poder arribar a acords amb els productors de la zona. En aquest sentit, hi ha programades diferents visites al territori.

Així mateix, el passat divendres dia 14 de maig es va recollir a Montoro (Còrdova), a la sala d'actes de Patrimonio Comunial Olivarero, el segon premi de la categoria de fruitats madurs al Concurso internacional a la Calidad de los Aceites Vírgenes extra "Pedro León", coorganitzat per la Feria del Olivo de Montoro i amb la col·laboració de l'Associació de municipios del ólico (AEMO).

Comenta aquest article